Mutfak Güncesi Şaziye'ciğimin kekinin tekrarıdır. Sitesini kapatmasına çok üzülmüştüm...Hala üzülüyorum...Umarım bir gün döner...Ona buradan Sevgilerimi gönderiyorum ve muhteşem tariflerini paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.
Benim önceki yaptığım şekli burada.
Buradaki tek fark üzerine çikolata eklemedim yalnızca portakal rendesi ile süsledim ve bu kez portakal rendelemeyi üşenmedim::)))).
Ayrıca bu kekin içerisine iri dövülmüş ceviz de çok yakışır.Bir dahaki sefere eklemeyi istiyorum.
Tarifi tekrar yazayım dedim...
Bu arada Sevgili Emel'ciğimin daveti için çok teşekkür ederim,bu keki o kadar beğendi ki ben oradayken 4 dilim çaktırmadan yemiş::)))) Kızı şekercim Bahar bir tatlı ki sormayın...Emel'ciğim en kısa zamanda Ağlayan Keki de yapacağım , Sevgili Seldacığıma'da sözüm var.
Malzemeler:
-3 yumurta (oda sıcaklığında)
-1 kare bitter çikolata(80 gr)
-1 su bardağı tozşeker
-2 yemek kaşığı kakao
-1 su bardağı elenmiş un
-yarım paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
-1 kahve fincanı portakal suyu
-1 kahve fincanı ayçiçek yağı
Süsleme:Kakako, pudra şekeri,krema,krem şanti, çikolata-krema karışımı ya da ne isterseniz, evde ne varsa kullanabiliriz.
Yapılışı:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. (7-8 dakika) Portakal suyu,ayçiçek yağı, unlu karışım ve portakal kabuğu rendesini ekleyip en düşük ayarda karıştırın. Eritilmiş bitter çikolatayı da ekleyip yine en düşük ayarda karıştırın. 26-28 cm çapında yağlanmış(yağlı kağıt da serilirse iyi olur) teflon tepsiye dökün. 175 derece fırında pişirin. (pişme süresi benim fırınımda 25 dakika kadar sürdü) Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra, kenarlarını yuvarlak uçlu bir bıçakla gevşetip, ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
-3 yumurta (oda sıcaklığında)
-1 kare bitter çikolata(80 gr)
-1 su bardağı tozşeker
-2 yemek kaşığı kakao
-1 su bardağı elenmiş un
-yarım paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
-1 kahve fincanı portakal suyu
-1 kahve fincanı ayçiçek yağı
Süsleme:Kakako, pudra şekeri,krema,krem şanti, çikolata-krema karışımı ya da ne isterseniz, evde ne varsa kullanabiliriz.
Yapılışı:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. (7-8 dakika) Portakal suyu,ayçiçek yağı, unlu karışım ve portakal kabuğu rendesini ekleyip en düşük ayarda karıştırın. Eritilmiş bitter çikolatayı da ekleyip yine en düşük ayarda karıştırın. 26-28 cm çapında yağlanmış(yağlı kağıt da serilirse iyi olur) teflon tepsiye dökün. 175 derece fırında pişirin. (pişme süresi benim fırınımda 25 dakika kadar sürdü) Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra, kenarlarını yuvarlak uçlu bir bıçakla gevşetip, ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Not:1-Fazla pişirmemek gerekiyor ki içi çok kurumasın.
2-İçinde çikolata olduğu için soğuduktan sonra biraz kek biraz katılaşıyor ve browni gibi bir doku kazanıyor.
Deneyenlere afiyet olsun.
10 yorum:
ellerine saglik canim
onceki yaptigina da baktim simdiki de harika gorunuyorlar
afiyetler olsun
www.yenitadlar.blogcu.com
Şaziye'nin blogunu kapatmasına ben de çok üzülüyorum. Browni enfes görünüyor. Ellerine sağlık İlkay'cığım:) En sevdiğim kekler ıslak dokulu olanlar. O nedenle deneyeceğim en kısa zamanda. Bu arada seni gruptan takip etmek de güzel:)
Sevgilerimle...
nefis olmus yahu belliiiiiiii
Kek harika görünüyor..:)) belliki tadına enfes...:))
Ellerinize sağlık....
Yeni Tadlarım beğenmene çok sevindim...
Bocurukcum valla Şaziyeyi ve tariflerini özlüyorum...Ya ben bu blog manşete kaydoldum sonra da unutmuştum....o kadar çok faydalı zamazingo var ki...hangisini takip edeceğimi şaşırıyorum valla...::))))ama blogmanşet favorim artık...
Ninocum canım....beğenmeen çok mutlu oldum canım....
Ayçacım bu tarifi de denemeni tavsiye ederim ki içine be bir dahaki sefere ceviz fındık filan da ekleyeceğim canım....
HEPİNİZE GÜZLE BİR GÜN,
GÜZEL BİR PAZAR DİLİYORUM...
HEPİNİZİ ÇOOOK SEVİYORUM.....
İlkay
Sevgili Ilkay,
Sayfamda gunun blogu sensin canim,
sevgiler...
canim ellerine saglik nefis gorunuyor
bana bir soru sormussun canim ama inanki bir bilgim yok :(
Ümrancığım çooooooook mutlu ettin beni...Çok teşekkür ederim canım....
Ninocum canım önemli değil canım...Halledildi çok şükür ama ben de bilmiyorum nasıl::)))))
Nazik cevabın bile yeterdi canım....Çok teşekkür ederim....
Sevgilerimle,
İlkay
Benim sürekli yaptığım tariftir.
Fazla zaman kaybetmemek adına ben bu keki sürekli mikrodalgada yapıyorum.İçerisine damla çikolatalar atıp pişiriyorum. Karısımımı(biraz daha sut ekledikten sonra) döküyor ve sogutuyorum. En sonda çikolata sosu dokup servis yapıyorum.
Çocuklarım bayılıyor.Hazırlaması,pişirmesi ve ortalıgın toplanması max 15 dk sürüyor. Tavsiye ederim.
Ellerinize sağlık
Ayşecim ellerine sağlık....Çocukların bayıla bayıla yiyeceği bir lezet gerçekten....
Ben mikro dalgada olunca yumurta kokusu alıyorum biraz sanki...Acaba ben bir şeyi mi yanlış yapıyorum????
Şimddien teşekkür ederim Ayşecim...
Çocukları ve seni çok öpüyorum...
Sevgiler,
İlkay
Yorum Gönder