Vallahi geçenlerde sevgili Mügeci'ğimde yediğim nefis şeyin hikayesi aşağıda::)))
Benim uyguladığım şekli en aşağıda::)))Fotoğraflar benim yaptığım halidir.
Ondan ve annesinden öğrenilecek çok tarif var, Antakya'lılar aslen...Annesi de nefis ama nefis lezzetler yapıyor...Onlara buradan sevgilerimi gönderiyorum...
Bu arada bugün sevgili SELÇUK'cuğumuzun doğum günü...İYİ Kİ DOĞDUNNNNNN..İYİ Kİ HAYATIMIZDASIN....İYİ Kİ VARSINNNNNNNNN....NİCE GÜZEL SENELERE...........
Bu arada aslında fiilen kutladığım ya da henüz karşılaşamadığımız için fiilen kutlayamadıklarımızın burada ismini anmak istiyorum..İçim burkulmasın onları da buradan selamlıyorum....sevgilerimi gönderiyorum...İYİ Kİ DOĞDULAR..........İYİ Kİ TANIDIM ONLARI....Biraz TOPLU NİKAH gibi oluyor ama::))) Tatlı cadı NURŞEN'ciğimmmm , zarif arkadaşım FATMA'cığımmmm, yüzü gülen ama gözleri hüzünlü EMEL'ciğimmm,Emel'ciğimin kızı şeker kız BAHAR'ımız...HEPİNİZ DE yaşlarınızı dibine kadar yaşayın...yaşayın yaşayabildiğiniz gibi...doyasıya...dilediğiniz gibi...
Yaaa aslında bizim işyerindeki gibi aylık mı kutlasam doğum günlerini::)))))
Ne güzel değil mi "doğum günleri"ni kutlamak, kutlayabilmek, "doğum günleri"ni kutlayabileceğin sevdiklerinin olması...Umarım hep güzellikleri paylaşırız buralarda...
Veeeeeee Sevgili Halenze'nin bu yazısını mutlaka okuyun derim...Ben sabah sabah öyle çok güldüm ki::)))Yazmadan geçemedim...Aaaaa içinde ben de varım::))))
Evet artık tarfi ve hikayesi geliyor:)))
BEN:
"Mügecim canım şu tuzlu lahmacun gibi NEFİSSSSSS yuvarlakların tarifini yazar mısın bana...
o gün sen mutfaktayken ben üçüncüyü de yemiştim::))) sen görmedin::))))) "
o gün sen mutfaktayken ben üçüncüyü de yemiştim::))) sen görmedin::))))) "
MÜGE:
"Canımcığım Afiyet şeker olsun
Yalnız ölçülü yapmıyorum
Biber salçası bir kaşık veya 2 kaşık da olabilir sana bağlı
soğan,
kırmızı etli biber
Bolca susam,
Bolca kekik , yeterince tuz bizim salça tuzlu eklemiyorum ondan
Önce 1 tane büyük soğanı rondoda çek, kırmızı etli biberden 2 tane yine rondoda çek.
Sonra salçayı ekle iyice karıştır. Kekik Susam annem şumra (kişniş) da koyuyor ama şart değil.
sonra bunları iyice karıştırıp fırına gidiyorsun, lahmacun gibi yapın diyorsun
İlkay Annemler benden önce yufkayla yapmışlardı, komşuları ile
o da iyiydi
İç aynı sadece evde gözleme yapar gibi sadece eni 2 parmak olan dikdörtgen şekilde kapatıp bohçalamışlar
O da çok lezzetliydi "
Yalnız ölçülü yapmıyorum
Biber salçası bir kaşık veya 2 kaşık da olabilir sana bağlı
soğan,
kırmızı etli biber
Bolca susam,
Bolca kekik , yeterince tuz bizim salça tuzlu eklemiyorum ondan
Önce 1 tane büyük soğanı rondoda çek, kırmızı etli biberden 2 tane yine rondoda çek.
Sonra salçayı ekle iyice karıştır. Kekik Susam annem şumra (kişniş) da koyuyor ama şart değil.
sonra bunları iyice karıştırıp fırına gidiyorsun, lahmacun gibi yapın diyorsun
İlkay Annemler benden önce yufkayla yapmışlardı, komşuları ile
o da iyiydi
İç aynı sadece evde gözleme yapar gibi sadece eni 2 parmak olan dikdörtgen şekilde kapatıp bohçalamışlar
O da çok lezzetliydi "
/////////////////////////////////////////////////
İşte benim uyguladığım tembel işi versiyonu:
-4 adet kırmızı biber(rondodan geçir)
-1 adet soğan(rondodan geçir)
-Kırmızı pul biber
-Susam
-2-3 kaşık biber salçası
-Tadına bakın eksikse tuz
-Çörek otu
-Şumra(ben araştırdım aktar da teyit etti rezeneymiş foto yukarıda)(Müge'ciğim sen de teyit edersen tam olacak::)))bekliyorum canım....
-Kekik
-2 adet hazır ekmek hamuru
-Biraz zeytinyağı(iç malzemesine de 1 yemek kaşığı kadar ekledim)
Yapılışı:
Demiştim bu tembel işi diye...Hiiiiiiiiç fırıncıyı ara , çağır,bekle uğraşamam vallahi dedim ve servisten inip soluğu pide fırınında aldım...2 adet ekmek hamuru aldım....Sonra aktara gittim ve şumra işini araştırıp aldım...Eve geldim hemen robotu ve gerekli iç malzemelerini hazırladım...Sonra ekmek hamurlarını biraz zeytinyağı ile yoğurdum...Fırın tepsisini de zeytinyağı ile yağladım...Hamuru tepsiye döşedim ve üzerine de iç malzemesini.Sonra da doğru 200 derecede ısıtılmış fırına...Vallahi ben denedim çok güzel olmuştu...Müge'ciğiminki kadar olmasa da sanırım aynı tadı yakalayabildim...Komşularım yedi herhalde ama henüz yorumlar gelmedi...Gelirse onları da paylaşacağım sizlerle.
Bu arada fırına verirseniz lahmacun gibi yuvarlak yapıyorlar...Kahve fincanı altı kadar...Müge'ciğimde yediklerim aynen öyleydi ve çoook nefisti....
Müge'ciğim canım tarif için sana çoooooooooooooooook teşekkür ediyorum....
Bu tarifi tüm doğum günlerini kutladıklarıma ithaf ediyorum...
İYİ Kİ VARSINIZ...İYİ Kİ VARIM...İYİ Kİ VARIZ...
AFİYET OLSUN!
9 yorum:
Eline sağlık ....Selamlar....
oya'cığım çok teşekkürler canım...sevgiler,
aa cidden çok kolay ve enfes bir şeye benziyor..arkadaşınız bayağı marifetli demekki.ikinizinde ellerinize sağlık..ister yuvarlak ister kare olsun midemizden eğri gitmicek ya cnm:)
bu arada doğumgünü çocuklarına nice mutlu yıllarrrrrrr.
sevgilerimle
İlkaycığım değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık..Tadı yerinde olsun ne farkeder yuvarlak yada dikdörtgen :D sevgiler...
Biberli ekmek diye bildiğimiz ve bayılarak yediğimiz hamur işi. Ellerine sağlık
İlkaycım bunu kayınvalidem ve görümcem yapar. Acılı ekmek diyorlar İskenderunda buna. Bende çok severim ama acıyla aram çok iyi olmadığından az yemek zorunda kalırım her zaman. sen tarifi vermişsin, şimdiben bunu acısı az olarak yaparım, yerim de yerim :)
eline sağlık
not: havalar azıcık serinlesin, ben taşınma işini de halledeyim hemen görüşelim,kaynaşalım.
sevgiler
Özlem'ciğim evet o...fakat benim annemlerin yaptığında kırmızı salçalık biber olmazdı...sadece toz biberle yapılırdı..bir de bunun baharatları değişik geldi canım...yani bizim usül değildi...
Gaye'ciğim benimki hiç ama hiç acı olmadı...çünkü kullandığım k.biber ve toz biber ve salça tamamen tatlıydı...ama hafif acısı da çok güzel olur doğrusu...görüşme işinde anlaştık canım...::)))
Eline saglik canim bu cok güzel bir sey olmus.
bende resimdeki baharati cok merak ettim.Acaba gercektende rezene oluyor kendisi?
sevgiler.
Meral'ciğim evet o rezeneymiş...
Aktardan aldım canım...
sevgiler,
Yorum Gönder