29 Ağustos 2008 Cuma

PAT PAT PATTTTTTLAMIŞ MISIR













İremsu bu aralar patlamış mısır sevmekte...Yaparken aklıma geldi, fotoğrafladım ve paylaşmak istedim.
İremsu'nun ara ara yiyecek yeme tripleri vardır.Mesela bir ara takar sadece tost yer, bir ara takar sadece sandeviç yer, bir ara takar pilav-köfte yer, bir ara dondurmaya takar...Bıkana kadar tek bir yiyecek grubuna takılır sonrada onu epeyce bir daha yemez...Bu çocukların,gençlerin yeme alışkanlıkları böyle bir tuhaf işte::))
Geleim mısırlaraaaaaaaaaaaaaa
Tencereye mısırları koyup, tuz ve sıvıyağ(ben soyola kullandım) ekliyoruz.Kapağını kapatıp, ateşe koyup biraz bekleyip patlamalara hazırlanıyoruz.

Ve nefissssss patlamış mısırlar , dvd-vcd-tv seyrederken bu keyifte bize eşlik ediyorlar.
Belki bu hafta sonu sizlerde sıcaklardan bir yere çıkmaz, evde film keyfi sürmek isterseniz sizlere eşlik edecektir...
Hepinize çok ama çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Bu arada Sevgili Serap ve de Sevgili Canım Annemin de doğum günleri...
Onların da doğum günlerini kutlamak istedim.Sağlık, huzur,mutluluk,neşe,bereket dolu nice yaşlara olsun...Ayrıca detaylı bir kutlama yazısı da yazacağım.Bunu da belirtmek istedim.
Sevgilerimle,

15 yorum:

Gaye dedi ki...

merhaba İlkay, nedir bu Adananın sıcaklık durumuuu.. sen beni anlarsın diye dert yanayım dedim sıcaklardan. Bu sıcakları bilmeyen birine tarif edilmiyor malesef bu sıcaklık. eve kapandık klimaya mahkum olduk resmen.
eline sağlık, bende çok severim patlamış mısırı. Aynen senin yaptığın gibi tencerede yağlı tuzlu yaparım, süper atıştırmalık... sevgiler İlkay

Adsız dedi ki...

Sevgili Papatya'm,
Bana bu siteyi öğretmen hiç iyi olmadı. Ben zaten halilhazırda zayıflamaya çalışırken ve bunu asla beceremezken, bir de senin sitende bu harika lezzetli, bir o kadar da kalorili şeyleri görünce ee doğal olarak canım çekiyor tabii ki...
Hani nerde şimdi bir film izlemek ve yanında da patlamış mısır yemek... Sevgili Gaye'nin dediği gibi otur klimadan, zaten hiç dışarı çıkılmıyor. Bir Aladağ'a gidelim dedik, sizden canımız çekti. O bile macera oldu, sorma...
Bilahare konuşuruz inşallah...
Çok şey birikti ama...
Bir de buluşunca pasta yapmadan önce sen bana blog açmayı öğretecektin, hatırlatırım. :))
Kocccaaamannnnn öpücüklerimleeee seni seviyorum benim çok cici arkadaşım. Tabii şeker kızını da ve onu da öpüyorum...
Kusura bakma, biraz uzun oldu,aslında ben bu kadar geveze değilimdir ama sen görünce dayanamadığım nadir insanlardansın, bitanem benim...
Rüzgarın Kızı

Adsız dedi ki...

Haaa bi de gevezelikten söylemeyi unutmuşum. Ben hem bana tuz zararlı olduğu için hem de daha çok sevdiğim için patlamış mısırı şekerli severim. Sanırım Cinebonus'ta tadına bakmışsınızdır, çünkü bir tek orda var. Ve nasıl yapıldığını sorunca da söylemiyorlar, sırlarını.
Ama ben evde kendimce denemiştim, tuz yerine şeker koyup patlatmıştım. Belki onlarınki kadar olmasa da gene de güzel olmuştu. Pat pat mısırda değişik bir tat denemek isterseniz ya da benim gibi tuz yemesi yasak olan birileri varsa etrafınızda ve onlara ikram etmek isterseniz şiddetle tavsiye ederim.
Kocccaman öptüm ikinizi de (iremSu'yu ve seni)
Rüzgarın kızı

İLKAY dedi ki...

Gaye'ciğim cevabım senin sitende vişneli patanın altında::)))

Rüzgarın kızı olan canım arkadaşım bööyle uzuuuun yorumlara öyle mutlu oluyorm ki bir de senden gelince bu yorum uçuyorum sevinçten...gerçi uçamıyorum o kadar ağırım ki::)))tombul kuş misali...yaaa canım bir de senin ne kilon varki ??? ben göremiyorum ki::)))
Bu arada hayırlısı ile bir buluşabilsek tüm planlarımızı gerçekleştireceğiz inşallah...tüm bildiklerimi öğreteceğim canım...
Bu arada GAYE'de Adana'dan...Gerçi İstanbul'lu ama şimdilik hmşerimiz sayılır::)))
Dur devamını ben gmailden yazayım canım arkadaşım benim...

İLKAY dedi ki...

Dur canım bi de akşama şekerli deneyeyim süper bir fikir...
hiç şekerlisini denememiştim...iyi ki bahsettin güzel arkadaişım benim...

Adsız dedi ki...

MISIRLAR GÜZEL GÖRÜNÜYOR BENDE COK SEVERİM ÖZELLİKLE SEVDİGİM FİLM VE TABİKİ MAC SEYREDERKEN.BU ARADA ANNENİZİN DOGUM GÜNÜNÜ KUTLARIM NİCE MUTLU YILLARA HASAN BULUT.

Gaye dedi ki...

İlkay ne güzel şeyler yazmışsın öyle :)
ama ben de artık adanalı sayılırım. 1995 de geldim.13 sene olmuş, Adanalı gibi oldum valla :)
az önce bir kurabiye denemesi yaptım, mekanımız mutfaktan kaya kurabiye.. yarın iskenderuna gitmesi lazım o kurabiyelerin. Ama nedense hepsini yiyesim var :)
öpüyorum seni, sevgiler

İLKAY dedi ki...

Hasan selam...
Vallahi ben tabii maçı hiç düşünmedim::))) sevmeyince maç izlemeyi::)))
ama tabii süper gider...şöööööyle soğuk bir birayla::)))

Annemin doğum günü dileğin için de çok teşekkür ederim...

İLKAY dedi ki...

Gaye'ciğim cevabınm yine senin sitende::))

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bu günlerde benim kızda pek severek yiyor...Resimdeki mısırları görünce uzanarak almak geldi içimden...Ağzınızın tadı bozulmasın sevgiler...

Adsız dedi ki...

kış geldi galiba adana ya benim aklımda hep patlmış mısır film ve kış demek niyeyse ama her zaman her koşulda varım

ellerine sağlık
sevgilerrr

Baharcicegi dedi ki...

bende misiri tuzlu seviyorum,koca bir kaseyi bir basladimmi bitiririm yagli olmasada kilo yapmasa ne iyi olurdu.
sevgiler cenim

Halenze dedi ki...

patlamış mısıra tenceredeyken tuz yerine şeker at nefis oluyoooo:))

Halenze dedi ki...

humusu bende güzel yaparım laf aramızda. sende de ne komşular var be bacımm darısı biizm başmıza:))

peynir hösmelimi dedi ki...

Canim hayirli ramazanlar.
humuslarin ikiside harika.afiyet olsun.
Sevgiler.