2 Eylül 2008 Salı

PİRZOLA VE BAHARATIM VE UYKUM VAR






Eveeeet öncelikle tüm inananların Ramazan Ayını kutluyorum, hepimize, birlik-beraberlik, huzur,mutluluk,sağlık,bereket getirmesini diliyorum.
Bugün ikinci gün benim alışmama gereken şey, uyku-uykusuzluk::(((Allah sevabını kaçırmaz umarım.Sahura kalkınca geri yatmakta zorlanıyorum, aslında yatmayıp ibadet etmek daha doğru ama çalışan biri olunca iş için dermanımın olması gerekiyor...Tam uykuya dalacağım bu kez işe gitme vakti...Beni bayağı sarstı ama sanırım bir düzen oturur...
Ben ilk gün pratik pirzola , salatalık,domates,hazır çorba ile açtım iftarımı.Hem İremsu da sevince ona ayrı bir şey yapmam gerekmedi.
Aslında sağolsun ablam çağırmıştı da İremsu'nun keyfi yoktu, hadi evde olalım dedim.Ama sağolsun içi elvermemiş bana da o müthiş lezzetli dövme pilavı ve teyze çorbasından göndermiş canoş yeğenim Simay ile...Onun fotoğraflarıın da yarın inşallah yayınlarım.Ablacığıma , Simay'ıma çook teşekkür ederim.Allah sağlıkla, mutlulukla daim Ramazan ayları nasip etsin inşallah.Hiçkimseyi aç-susuz,pis bırakmasın.
Neyse artık lafı uzatmadan işte pirzola tarifim:
Teflon tavaya zeytinyağı döktüm, üzerine de pirzolaları dizdim.Yavaş ateşte misler gibi pişti, daha sonra tuzunu ekledim, üzerine de hamburger ekmeğini koyup ısıttım, sonra da servis yaptım.İremsu baharat sevmediğim için onun yediğine "Herbes de Provence=Fesleğen-Kekik-Mercan Köşk-Rezene-Biberiye-Adaçayı-Lavanta karışımı bir baharat et - tavuk yemeklerinde sıklıkla kullanılırmış." eklemedim.Ben denedim ama bizim etler güzel koktuğu için çok da gerekli değil değişik bir aroma tabii, alışık olmayınca biraz ağır geldi.Denedikçe alışılır herhalde...Bu hediye baharat için Sevgili Gülşen'ciğime tekrar teşekkür ederim.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Kolay gelsin canım ama çok leziz görünüyor iyi uykular desem mi :)

Adsız dedi ki...

ilkay hanım şimdiden acıktık .allah günah yazmaz inşallah ama gerçekten sahura kalk geri yat insanı yoruyor.neyse pirsola güzel görünüyor ama mangaldaki tadı teflon tavada vermez bence. ama yinede afiyet olsun size allahım herkesin şimdiden orucunu kabul etsin. iyi ramazanlar.bir bizede iftar yemeğine bekleriz inşallah irem suyla sizi.ireme selamlar.iyi ramazanlar.hasan.

Adsız dedi ki...

selam canım..pirzola tabagı nefis görünüyor.eline saglık...sevgiler
http://hunerlieller.net

peynir hösmelimi dedi ki...

Canim ellerine saglik.Cok istah acici görünüyor.
Sana kolay gelsin canim,calisarak tutmak kolay degil.Sevgilerle.

İLKAY dedi ki...

Craft'cığım senin günlüğünü ziyaret edince uyku filan kalmıyor canım::)))

Hasan merhaba,
vallahi benim derdim uyku bu ara::)))
haklısın teflon tava konusunda ama ayda yılda bir iremsu nun canı isteyince öyle evde tek başına da mangal yapamayınca::)))
Sizlere de bolluk bereket sağlık dolu Ramazanlar diliyorum...Davetin için de çok teşekkürler inşallah bir gün geliriz...biz de bekleriz...

Hünerlim canım çok teşekkürler...İyi Ramazanlar canım...

Meral'ciğim çok teşekkür ederim...Haklısın çalışarak tutmak zor oluyor...en zor bölümü uyku bölümü şimdilik benim için::((( ama alışırım sanırım...

HEPİNİZE SEVGİLERİMLE,

Adsız dedi ki...

şimdi actım siteyi davetiniz için teşekkür ederiz ama fadimeyle akşam konuştum bu hafta sonu sizi yemeğe bekliyoruz.iyi günler.iyi ramazanlar.

Adsız dedi ki...

Ben de bayılırım pirzolaya. Senin de cok sevmene hiç şaşırmadım doğrusu. Hele bi de bol kekikli olursa... Dün buraya koca bir sayfa dolusu yorum yazmıştım ama malesef internetin gazabına uğradım. Dolayısıyla bugün kısa kesiyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum...
R.kızı

Cocukla Cocuk dedi ki...

Adana'm benim eti ne kadar lezzetlidir. Burda bulamadık o lezzeti. Hayırlı Ramazanlar.