14 Temmuz 2011 Perşembe

AYICIKLI KEK









Tarif Sevgili Yeşil Kivi'den.Çok teşekkür ederim bu güzel tarif için.

MALZEMELER:
125 gram tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 paket vanilya
3/4 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı kakao
3 yumurta
YAPILIŞI:
Tereyağını, şekeri ve vanilyayı çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek, 4-5 dakika çırpmaya devam edin.
Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın, eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin ve sadece malzeme homojen bir hale gelene kadar çırpın.
20-22 cm çapındaki bir kalıbı (düz olacak) yağlayın, hazırladığınız hamuru tepsiye boşaltın.
170 dereceye ısınmış fırında 45-50 dakika pişirin.
Sürenin sonunda kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin, kürdan temiz çıktıysa pişmiş demektir.
Pişen keki hava almayan bir kaba yerleştirip dinlendirin. İstediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Not: 236 ml alan bir bardak kullandım (büyük boy su bardağı, cup)

Ben süslemek için pudra şekeri kullandım.Ahşap boyama sevdamdan kalan stencilı sevgili şeker ayımı kullandım.

Hiç yorum yok: