31 Temmuz 2007 Salı

PASTACI BURCU'NUN YOĞURTLU PANDİSPANYASININ BENİM YAPTIĞIM VERSİYONU


  • Burcu 20 cm için der ama ben 18 cm.lik kelepçeli kalıba döktüm(gayet güzel yükseklikte pandispanyam oldu);
    · 4 adet orta boy yumurta
    · 1 su bardağı un ( ya da isterseniz 1/2 su bardağında 1 parmak fazla un + üzerini 1 bardağa tamamlayacak kadar badem tozu )
    (+2 kaşık un çünkü kakao 1 tatlı kaşığı ekledim çünkü çikolata bitterdi rengi bana yeterli geldiği için kakaoyu az tuttum)
    · 1 su bardağı şeker
    · 100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata
    (200 gram bitter küvertür)
    · 1 paket dr.oetker vanilya aroması veya 2 çorba kaşığı vanilya esansı
    (ben acıbadem likörü ekledim)
    · 1 paket kabartma tozu
    · 2 çorba kaşığı kakao
    (1 tatlı kaşığı)
    · 8 çorba kaşığı yoğurt
    · 1/2 su bardağı sıvı yağı

Ben yumurtaları çırparken bir tutam tuz ekliyorum.
18 cm 'lik yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayıp hazırlıyoruz.
Yumurta ,şeker ve acıbadem likörü ve tuzu çırptım. Çikolatamızı benmaride eritip bu karışıma ekledim. Sonra yoğurdu ilave edip çırptım, sıvı yağı ekledim ve biraz daha çırptım.Unlu -kabartma tozu-kakaoyu eleyerek ekleyip biraz daha çırptım ve kalıbıma döktüm.175 derecede yaklaşık 30 dakikada pişti.Gerçekten nefis oldu...Tarif için teşekkür ederim Burcu'cuğum.Şimdi akşam bu pandispanya süslenecek inşallah...

Bu arada normal çukulata değil de küvertür çikolata ile çalışmak gerçekten çok verimli ve güzel...Bir de pasta arasına ;(Bu artık beynelminel bir tarif oldu nereden aldığımı yazamayacağım çünkü tüm sitelerde var hemen hemen)

1 paket krema

200 gram küvertür

ile ara kreması hazırladım.

Fındık dövüp arasına serptim.
ARKASI YARIN....::)))

3 yorum:

Kevser dedi ki...

Merhaba,
Selin'den dogru sizin sayfanizla tanistim ve cok begendim. Adana'dan olup ta sadece pastaya mi odaklisiniz? Adana mutfagindan da tarifler ilgimi cok cekiyor. Biz de burdan size yagmur göndermek isterdik ama maalesef bizde günesten mahrum bir yaz gecirmekteyiz, küresel isinmadan eser yok! Bende beklerim tekrar görüsmek üzere hoscakal, selamlar ve sevgiler. Kevser

semra dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun.
Ben fotoğrafların üzerine yazıları bir program yardımı ile ekliyorum.
Bu şekilde bir çok program var. İnternetten indirebiliyorsunuz.
Görüşmek dileğiyle,
Sevgiler...
www.blogcu.com/semraninmutfagi

İLKAY dedi ki...

Kevser Hanım Merhaba,
Sayfamızı beğenmenize çok sevindim...Ah Almanya'dan biraz serinlik ve yağmur gelse gerçekten çok sevineceğiz::)))Biz sizi Adana'ya bekliyoruz...Hem sıcaktan yararlanabilirsiniz hem de yemeklerimizi tattırırız sizlere...Hem de tanışırız inşallah...Bu arada yalnızca pasta değil diğer tarifleri de paylaşmak istiyorum...Bahsettiğiniz gibi Adana yemeklerini de tabii ki...Diyetti filandı pek yapılmıyor ağır Adana yemekleri ama yaptıkça mutlaka paylaşacağım inşallah...sizin sitenizi de inceledim...Kızınız çok tatlı...Allah bağışlasın...
Sevgileirmle,

Semra Hanım Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim...Flickr programına gözattım ama bir türlü ekleyemedim...::(((( Neyse dolaşacağız artık bulana dek...

Sevgilerimle,