Emine BEDER'in Pastalar ve Kurabiyeler kitabından denedim bu tarifi.
Gerçekten lezzetli oldu.Yeşil yeşil olması için içine bol yeşil fıstık koydum ama pek görünmediler maalesef:((
İşte Tarif:Benim uyguladığım tarife göre yazıyorum ki ben tembellik edip hazır puding kullandım.
Mazlemeler:
-1,5 paket petit beure (kare) bisküvi
-3-3,5 bardak süt
-1 paket hazır kakaolu puding
-1 paket kakao
-2 muz
-Ceviz,fıstık,hindistancevizi vb.
Yapılışı:
Önce pudingi tarifine göre hazırlıyoruz.Ben pudinge ayrıca 1 paket kakao ekliyorum.Siz eklemeyebilirsiniz.Ben hafif acı / bitter tadını seviyorum.Bu sebeple mutlaka kakaolu pudinge, Crem ole'ye kakao ilavesi yaparım.
Streç folyoyu veya alüminyum folyoyu tezgahımıza seriyoruz.Bisküvilerin kaplayacağı alana biraz puding sürüyoruz.3 enine , 4 boyuna bisküvileri diziyoruz.Üzerine puding sürüp tekrar bisküvi diziyoruz.Tekrar krema sürüp bu kez sadece yanlardaki bisküvilerin üzerine aynı işlemi uyguluyoruz.Ortadaki 2 kat, yanlardakiler 4 kat olmuş olacak.Ortaya muzları ve fındık,ceviz,fıstık gibi malzemeleri serpiyoruz.Ve folyoyu kenarlardan tutup ortaya getiriyor ve biraz elimizle bastırıyoruz ki piramit olsun.Ve hemen dolaba pastamız. Yaklaşık2- saat sonra servise hazır oluyor.
Başka çeşit puding ve meyvelerle de denenebilecek , güzel bir lezzet.
Canım arkadaşım Serapcığıma ithaf ediyorum, nice sağlıklı,mutlu,neşeli yaşlara olsun!Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder