20 Ağustos 2007 Pazartesi

YEŞİLLİ KEK!


Yeşil yeşil benim içimi açan "Nane ve Limon"ve "Soframız" günlüklerinde görüp, denemeye yeltendiğim, sayfaları açıp açıp ben de yapmak istiyorum diyerek söylendiğim fakat o yeşil çayı bir türlü temin edemediğimden, deneyemediğim keki denedim, Hale'ciğimin tiramisusunu ise henüz deneyemedim.Sıra onda inşallah...Aslında bir günlükte de yeşil rulo pasta görmüştüm, o da denenecekler arasında, bulursam şayet.
Tarifin şekil olarak aslı Nane Limon'dan esinlenilmiştir,ama tarif budur:

Malzemeler:
-3 büyük yumurta
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı un + 4 dolu kaşık un
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı yeşil sebze-meyve suyu
-1 damladan daha az yeşil gıda boyası
-Vanilya
-2 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Fırın 175 derecede ısıtılır. Yumurta , şeker ve vanilya krema haline gelinceye dek çırpılır. Bu karışım tam olarak ikiye ayrılır. Bir karışıma sırasıyla süt, sıvıyağın yarısı, 1 su bardağı +2 dolu kaşık un ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Diğer karışıma yeşil sebze-meyve suyu, sıvıyağın yarısı, kalan 1 su bardağı un + 2 dolu kaşık un ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Aslında yumurtaları 4 yapsaydım bu kadar karışıklık olmadı ama ::)))
Uzun kek kalıbı yağladım, Sırayla beyaz ve yeşil karışımları kaşıkla döktüm. Isıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirdim.
Ve sonunda benim de yeşilli kekim olmuş oldu::)))
Sevgili Simay'cığım sorduğun, ama "sen biraz düşün bakalım bu yeşil ne yeşili " dediğim kekin sırrı bu!
Her denediğim şeyde onları böyle sınava tabii tutunca haklılar tabii ! Kabaklı keki de bayağı düşünmüşlerdi ama bulamamışlardı::)))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

kek çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sebze suyu olmadan sırf yeşil gıda boyası koysakda olur herhalde.

İLKAY dedi ki...

sarı mutfak hoşgeldin,

yorumun için çok teşekkür ederim...
aslında sadece gıda boyası ile olur fakat onun rengi tam yeşil ...yeşil çay renginde değildi...bu sebeple tercih etmemiştim önceleri...fakat tabii ki olur...bir de sebze-meyve suyunu kek de denemek istemiştim...
bir taşla iki kuş yani...::)))
sevgilerimle,
ilkay

etki alanı dedi ki...

ıspanaklı gibi görünüyor.ellerinize sağlık.
yine bekliyorum
Tütü

İLKAY dedi ki...

Tütü Merhaba,
Ispanaklı olanlara da bayağı özenmiştim çok..bir ara çok revaçtaydı..Ben de denemiştim...Fakat tembellik başa bela::))Ispanak ayıklaması , yıkaması bayağı zor oluyor::(((Adana'da her zaman dondurulmuş ıspanak da bulunmuyor::(((
Sevgilerimle,
İlkay

İlkay