20 Eylül 2007 Perşembe

İNCİR UYUTMASI-SİHİRLİ MUHALLEBİ





Tarifin değişik ölçü ve yapılış şekillerini buralarda bulabilirsiniz.Hepsine bu güzel tarifi paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum.
Benim ölçüm aşağıda.Bu bence çok güzel bir diyet tatlısı aynı zamanda.Eğer tadı az gelirse ki bence gelmeyecektir tatlandırıcı ile de yapılabilir.Sütü ılıtma aşamasında eklenebilir.
Diyette olanlar 1 su bardağı süt ve 1 meyve haklarını kullanmış olurlar benim ölçüde 1 kase yerlerse.
MALZEMELER:
-2 su bardağı süt(Pastörize ve/veya kaynamış süt -Ben pastörize kullanıyorum)
-2 adet kuru incir (yıkanmış , sapları kesilmiş ve küçük doğranmış)
-Arzu edenler ve diyette olmayanlar şeker ekleyebilirler.
-Diyette olup, çok tatlı sevenler de tatlandırıcı
YAPILIŞI:
Önce sütü yoğurt mayalama derecesinde ılıtıyoruz.İncirlerin üzerlerini hafif geçecek kadar ılık süt koyup incirlerin biraz yumuşamasını bekliyoruz(yaklaşık 5 dakika).Yumuşayan incirleri robottan geçiriyoruz.İyice eziliyorlar.Bulamaç oluyorlar.Diğer tarafta kalan ılıtılmış sütü ,ezilmiş incirlere ekleyip tekrar karıştırıyoruz.Şeker ekleyebilirsiniz bu arada ya da sütü ılıtırken. Servis yapacağımız kaselere paylaştırıyoruz.Kaselerin üzerlerini streçle kapatıp üzerlerini kalınca bir örtüyle(ben havlu kullanıyorum) mayalanmaya bırakıyoruz,yani yoğurt mayalar gibi. İki saat mayalanmasını bekleyip üzerini açıp, buzdolabına kaldırıyoruz.Dolaptan aldığınızda sihir sizi buluyor ve bayağı katı bir muhallebiniz oluyor.Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.Ben gece 2 gibi yaptığım için ve de 3 gibi yediğim için ancak tüm ceviz ekleyebildim.
Afiyet Olsun!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ilkoş,

yarın iftara misafirim var,bana bir et yamaği tarifi verebilir misin lütfen?et kavurma?et sote?
teşekkürler
serap

İLKAY dedi ki...

Serapcığım selam canım...
sana şu tarifi vereyim...fotoğraflı istersen mailine göndereyim canım...
etleri kolay olsun diye düdüklüde de pişirebilirsin....
elbasan tava
Malzeme:
• 1kg dilimlenmis Koyun yada Dana eti
• 500 gr Yogurt
• 3 yemek kasigi Tereyeg
• 5 tane Yumurta
• 1/2 Limon
• Tuz,Karabiber
Hazirlanisi:
• Et dilimlerini yikayip tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar sicak su ve bir tatli kasigi tuz ile orta isida etler suyunu cekip yumusayincaya kadar pisirin.
• Etler pisdikten sonra, birtane yanlari yüksek olan firin tepsisine dökün. Firini acin isinsin 220° derecede, tereyagini eritip etlerin üzerine gezdirin.Tepsiyi firina sürün ve etler kizarsin.
• Öteyandan bir kabta yogurdu, yumurtayi, 1/2 limonun suyunu birer cay kasigi tuz ve karabiberle birlikte cirpin.
• Üzerleri hafif kizarmis olan etleri firindan cikartip yogurtlu karisimi etlerin üzerine gezdirin ve tekrar firina sürün, alti ve üstü pembelesene kadar pisirin.
Afiyet olsun
Bunu hani günlükten aldığımı hatırlayamadım canım...
eğer et kavurma ve sote de istiyorsan onları da yazayım hemen...bunu bir incele önce...
haberleşelim....
sevgiler,
ilkay

İLKAY dedi ki...

Serap'cığım bu da et kavurma...
1 kg kuşbaşı et(yumuşak tarafından)(biraz da az yağlı olursa güzel olur)
Biraz terayağ ya da hangi yağı kullanıyorsan(2 emek kaşığı)
1 baş soğan
2-3 sivri biber
1 domates
Hazırlanışı:
Etleri ve yağı tencereye koyun. Normal ateşte etler suyunu salana kadar 1-2 defa karıştırın. Çok kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.Bu esnada etler suyunu çekip yumuşayacaklardır.
3. Etler pişip tencerenin dibinde su kalmışsa ateşi artırarak sularını çekmelerini sağlayın.
4. Küçük doğranmış soğanı ve sivri biberi etlere ekleyin. Soğanlar ölene kadar 5-7 dakika- karıştırın.
6. Soyulmış ve küçük doğranmış domatesi ekleyip biraz da bu şekilde pişirilir.....
Yaklaşık 6 kişilik oluyor canım...

Hanife dedi ki...

Merhaba Ilkay,
Ben de denemesti bunu 2-3 yil oldu, ilk duydugumda. Cok da begenmistik, sonra unuttum. Yeniden yapmali bir ara..
Kanada'dan guzel Adana'ya sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

ilkayım,
et kavurmayı yaptım,harika oldu,
çok teşekkürler

sevgiler
serap

İLKAY dedi ki...

hanife'ciğim merhaba,
gereçkten hoş ve hafif bir tatlı...hem de diyet olması benim için muhteşem tarafı...Denersen zaten sitende görürüm...
Görüşmek üzere...bir daha buralara geldiğinde inşallah haberimiz olur...
Sevgiler,
İlkay

Serap'cığım merhaba canım arkadaşım,
Ellerine sağlık...Beğenmene çok sevindim...
Hani fotoğraf???? gönderebilirsen sitede yayınlayayım canım...ne dersin???
Çok çok öpüyorum...
Sevgiler,
İlkay

Cafe Gusto dedi ki...

İlkaycığım bu tarif süper hem doğal hemde diyet.Ellerine sağlık.sevgiler...