Bu muhteşem lezzetin tarifi yine Mehmet Ali'ye ait.Tarifi paylaştığı için çok teşekkür ederim.Malzemeleri kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.Denerseniz eğer, gerçekten kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olduğunu göreceksiniz eminim....
Tarifi Sayın Ustam Mehmet Ali'den geldiği gibi yayınlıyorum.
Malzemeler :
Kişi başı 1-2 domates(büyüklüğüne göre)
Kişi başı 1-2 biber (büyüklüğüne göre)
Tamamına normal yumurta büyüklüğünde bir tane kuru soğan
Sızma zeytinyağı ve tuz
Ön Hazırlık:
Önce biberler közleniyor,(özellikle çarlistonu tercih ediyorum.yoksa macar biberi de kullanılabilir) ,
Daha sonra domateslerin kabuklarını soyuyorum(çok yumşamamış olgun yerli domatesler tercihim)
En son da normal yumurta büyüklüğünde bir tane kuru soğanı ince halkalar şeklinde dilimliyorum.
Yapılışı:
Közlenip temizlenen biberler (çekirdekleri ve yanan kabukları) 1 parmak eninde dilimlenir .
Domatesler elde küçük düzensiz dilimler(kuşbaşı şeklinde) halinde doğranır.
Soğan halkaları da doğrandıktan sonra salatanın asıl lezzetini veren zeytinyağı ve tuz ilavesi yapılır.
İsteğe bağlı olarak kırılarak tatlandırılmış ev yapımı yeşil zeytinlerin çekirdekleri çıkarılarak ilave yapılabilir.(tavsiye ederim)
Afiyet olsun!
Saygılarımla,
Mehmet Ali YERTUT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder