3 Eylül 2007 Pazartesi

MEHMET ALİ'NİN NEFİS KREP TARİFİ



Gerçekten çok hafif , yumurtası çok az bir krep...Her türlü malzeme ile bütünleşebilir...
Ellerine sağlık Mehmet Ali...

Malzemeler:(Yaklaşık 20 adet çıkmakta)

-1/4 paket erimiş ve ılıtılmış margarin

-1 kg süt

-1 yumurta sarısı

-1 tutam tuz

-1 tutam şeker

-Aldığı kadar un

Tüm malzemeleri karıştırıp, karışım yavaş yavaş boza kıvamını buluncaya dek un ekliyormuşuz.Mikserle karıştırıyormuşuz.
Ve teflon krep tavasında hiç yağlamadan 1'er kepçe dökerek arkalı önlü kızartıyormuşuz.
Tekrar ellerine sağlık Mehmet Ali. Ayrıca tarifi paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Ayrıca Sevgili Mehmet Ali Antep'li bir arkadaşımız olup, Antep tariflerini ve de tuttuğu balıkların pişirme yöntemlerini kendisinden alıp, ileteceğim.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: