-2 yufka
-2 ince dilimlenmiş kabak
-2 ince dilimlenmiş kabak
-1/2 su bardağı un
-1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
-2-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-Tuz
-1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Dilimlenmiş kabakları una buluyoruz.
Süt, yumurta,sıvı yağ, tuz ile harç yapıyoruz. Yağladığımız borcama veya tepsiye yufkalardan seriyoruz.Harç döküp tekrar yufka serip daha sonra 1 sıra kabak sonra yufka ve sonra peynir ve en son yine yufka sırasıyla işlemi tamamlayıp, harçtan kalanı da üzerine gezdiriyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
1 gün dolapta dinlenirse daha güzel oluyor. Ve piştikten 1 gün sonra dilimleyip mikro dalga fırında ısıtılınca, lezzeti çok çok artmıştı.
Afiyet Olsun!
7 yorum:
slm
pratik bir tarif.ellerine sağlık canım.iyi haftasonları dilerim
Sevgili İlkay ablacım, bizim evdeki bugün ne pişirelim telaşında, sizin siteniz ilk tercihimiz oluyor.:)) Gene ilginç bir börek tarifi vermişiniz. Ellerinize saglık.Saygılarımızı sevgilerimizi gönderiyoruz.
Hande'ciğim ben de sana çok çok güzel bir hafta sonu dilerim canım.....
Canlarım Ayçacığım, Tuğçeciğim,
Nasıl sevindim bir bilseniz bu güzel yorumunuza....Sizleri çok çok seviyorum....En güzel günler sizlerin olsun...Kucaklıyorum sizleri....
İlkay
Börek ne kadar sahane görünüyor,ellerine saglik.Iyi hafta sonlari.
Yaren merhabna canım,
Beğenmene çok sevindim...
Sevgiler,
İlkay
BLECK11.BLOGSPOT'TA GÖRDÜM BÖREĞİNİZİ. TARİFİNİ ALMAK İÇİN DE BURAYA GELDİM. İŞTAH AÇICI HARİKA BİR GÖRÜNÜM... ELLERİNİZE SAĞLIK. BANA DA BEKLERİM, İYİ PAZARLAR.
Lezzet Gemisi hoşgeldin,
İyi ki geldin...Umarım böreği yaptığında beğenirsin...Şimdiden ellerine sağlık...Ziyeretine geliyorum...
Sevgiler,
İlkay
Yorum Gönder