4 Eylül 2008 Perşembe

ŞEKERLİ PATTTTTTTTLAMIŞ MISIRRRRR




Canım arkadaşım ŞEBNEM'im istemiş, ben yapmaz mıyım??? Ben şekerlisini de hiç Cinebonus'ta yememiştim.Ama Şebnem bahsedince hemen deneyeyim dedim.İremsu'ya tattırdım" olmuş mu diye?" O da "evet anne olmuş" dedi ama henüz Şebnem'ciğime yapma ve denetme fırsatım olmadı.İlk fırsatta inşallah.
Bu arada" gönül dostu" ve "gerçekten yürekten dost olmanın" nasıl birşey olduğunu bana yaşatan Şebnem'ciğim sana İYİ Kİ VARSIN diyorum.İyi ki seni tanıdım.İyi ki Haluk Hoca'nın derslerini takip etmişim, iyi ki öğretmenim oldun.
Bu dostluk bir ömür boyu bunu da biliyorum...Fiili yollarımız ayrı bile olsa gönül dostluğumuz hep ama hep daim olacak ben ölünceye dek...Bunu da bilmeni istedim ve de bir de buradan yazmak.
Bu dünyada herşeyin ama herşeyin bir sebebi var...Tüm yaşadıklarımızın...İy ya da kötü...
Ben tüm herşey için Allah'a şükrediyorum...

Bu arada ben bu şekerli mısırın tadını çok beğendim, sizlere de tavsiye ederim. Bu lezzetle tanışmama vesile olan sen yine sen Sevgili Şebnem'ciğim çok teşekkürler bunun için de...

İşte Tarif:
Mazlemeler:

-1 fincan kadar patlayacak mısır::))
-1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-Arzunuza göre şeker (ben 3-4 yemek kaşığı ekledim)
-1 yemek kaşığı su

Yapılışı:

Tüm malzemeleri tencereya ekleyip karıştırıyoruz.Kapağını kapatıp, ocağa koyuyoruz.Arada da tencereyi şööyle bir sallıyoruz.Çok geçmeden pat, putttt,patttt sesleri geliyor.O sesler azalınca ve de bitince kapağı hemen açıp, çukur kaseye koyup doğruuuuuuuuuuuuuuu filminizin başına...


Afiyet Olsun!

11 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık ayrıca gerçek dostluğu bulduğunuz için çok şanslı olmalısınız her ikinizde...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Arkadaşııııımmmmm beniiimmmmmm.
Ben de isterimmmm şekerli mısırdaaannnn... :))
Yaptın demek!
İnan şekerli mısır başlığını görür görmez altında yazanları hiç okumadan yazmaya giriştim hemen.
Seni çoook seviyor ve de öpüyorum, biricik arkadaşım benim.
NOT: Şekerli mısırımı ayırmayı unutmaaa! :))Gerçi benim yerime İrem Su da yiyebilir.Hakkımı ona ve sana devredebilirim.Çünküüüü sizi çok seviyorum. Diyeceksin ki daha İremSu'yu tanımıyorsun.Olsuuun, o da SENİN KIZIN!!!
MUCCKSSS...
RÜZGARIN KIZI

Adsız dedi ki...

Şimdi deeee o harika yazını okuyup yazmaya başladım. Vee şu anda sana olan sevgimi ve sıcaklığımı anlatmaya yetecek bir kelime inan bulamıyorum Türkçe'de. Yani ne diyebilirim bilmem ki, beni gerçekten çok ama çoooooookkk mutlu ettin. Hatta önce cafe gusto'nun yorumunu okumuştum. Şekerli mısır resmini görüp de yazıyı okumadan yorumlara geçince ve cafe gusto'nun yazısını okuyunca (gerçek dostluk felan) ne şanslılar diye içimden geçirmiştim ki dönüp de yazıyı uçunca artık havalara uçtuğumu tahmin edersin herhalde.
Seni çooookkk se vi yo rum biricik arkadaşımmmmmm benim...
İYİ Kİ VARSIIIINNNNN...

Adsız dedi ki...

:))) Sevinçten ve mutluluktan havaya uçmak fikri o kadar başımı döndermiş ki yukarıdaki yorumumda (yazıyı okuyunca yerine, yazıyı uçunca) demişim. Anla artık halimi ve heyecanımı.
Yalnız bir yere takıldım kaldım. Sen içine su da koymuşsun, ben denediğimde su koymamıştım. Acaba şeker erisin diye mi, yoksa tuzlu mızırı da mı suyla yapıyorsun, yoksa yani şekerle yağı birarada düşünemiyorum, çok patlak sıçrak bişii olur gibi geldi bana.
Sevgilerle...
R.kızı

Adsız dedi ki...

Gene yanlış yazdım yaa... Şekerle yağı değil, suyla yağı olacaktı.
Gör işte bak, nasıl aklımı başımdan aldın.
Sevgili Papatyam benim.

Adsız dedi ki...

Tarifin beni çocukluğuma götürdü, eskiden tatlı, renk renk patlamış mısırlar satılırdı, onlara bayılırdım. Ellerine sağlık, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ay ben bu tada hayranım karamelize olunca çok leziz oluyor cidden.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bu güzel şekerli mısırı görünce çocukluğuma döndüm birden...Ben çocukken okumuzun önüne şekerli mısır getirir satarlardı...Ama onları rengi pembeydi...Muhtemelen gıda boyası kullanılmıştır...Ama onlar küçük toplar gibi satılıyordu...Bir araya nasıl topluyorlardı acaba bilmem...Seninkileri ben bir ara deniyeceğim bakalım biz beğenecekmiyiz...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Aa ben bayılırım şekerli patlamış mısıra. Kendim hiç denemedim bu tarifi denerim belki.

İLKAY dedi ki...

Serpil'ciğim gerçekten şanslıyız...çok teşekkür ederim canım...ben seninle de aramızda sanal da olsa , uzakta olsa böyle bir dostluk hissediyorum...

Rüzgarın kızıııııııııııııı canımmmmmmmmmmmmmmmmm bu muhtrşrm yorumların beni çook mutlu etti...çok çok teşekkürler...
uçççç , okuuu hiç hiç farketmez...
iyi ki yanlış yazıyorsun..yanlış yazdıkça yazdığın için ben daha da seviniyorum::))))
bu arada tuzlu mısıra su eklemiyorum canım ama şekeli olanına ekledim...şeker eriyor ve karamelası daha güzel oluyor...merak etme sıçrak olmuyor::))))bu kelime de çok hoşuma gitti::))))
Canımmmm Rüzgarım İYİ Kİ VARSIN...

Limonul kekim canım senin için de en kısa zamanda renklisini denerim...

Craft 'cığım önce bana tadı bir tuhaf olacak gibi gelid ama sonra...yedikçe yiyesi geliyor insanın...

Gönül'cüğüm pembesini de senin için deneyeceğim...aslında birbirlerine hafif yapışıyorlar zaten...Ahhh çocukluk günleri ne güzeldi değil mi???....

Çocukla çocukcum valla denersen benimle de paylaş olur mu???

HEPİNİZE SEVGİLER,
İYİ Kİ VARSINIZ,
VE DE GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLERİM...

Adsız dedi ki...

aman Tanrım görüntü süper,eminim tadı da öyledir...eline koluna sağlık.