23 Ekim 2008 Perşembe

AYNI TARİF 2 FARKLI KALIP






Tarif Sevgili Hatice'den...Çok lezzetli bir tarifti gerçekten..Evdeki fazla yoğurdu ve bitirmem gereken malzemeleri değerlendirmek için 2 ölçü yaptım.Farklı kalıplara döktüm. Nedense ikisinde de biraz kesmekte zorlandım.Bıçağa keserken yapıştı.Kare büyük borcamdakini de fazla pişirmiştim ama yine de zorlandım.Sebebini bilemiyorum...Ama yine de nefis bir lezzetti.Hatice'ye çoooooook teşekkür ediyorum...

Tarifi aynen kopyalıyorum.Değişiklikler her zamanki gibi parantezde ve kırmızı.

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvıyağ**
-1,5 su bardağı yoğurt(çok katı yoğurt kullanmıyorum)
-3 çorba kaşığı kakao
-1,5 su bardağı un (Ben hazır kakaolu un kullandım-kabartma tozlu)
-1 paket kabartma tozu (kullanmadım)
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket çikolata veya 1 çay bardağı damla çikolata (birazını beyaz çikolata olarak da ekleyebilirsiniz) (ben içine değil, üzerine damla çikolata serptim)
-Vişne(kullanmadım)

Hazırlanışı: Yumurta ve şeker çırpılır, yağ ve yoğurt eklenir çırpılır. En son elenerek un, kabartma tozu, karbonat ve kakao eklenir, mikserin düşük devrinde çırpılır. Damla çikolata veya doğranmış çikolata eklenir, karıştırılır. Düz bir kalıba dökülür. 170-180 derecede pişirilir.

Notlarım(Hatice'nin Notları Yani): **Kek harcını hazırlarken yağ olarak erimiş tereyağ ve zeytinyağı karışımı, bazen de sırf zeytinyağı kullanıyorum. Zeytinyağı olarak sızma bazen ağır gelebiliyor, özellikle kakaolu keklerde, bu nedenle riviera kullanıyorum.
*İsterseniz vişne yerine kek harcına 3 kaşık ahududu reçeli ekleyebilirsiniz ya da hiçbirini eklemeden sade yapabilirsiniz.
* Keki pişirmek için mini fırın tepsisi veya 23*32 ölçülerindeki düz bir kalıbı kullanabilirsiniz.Pişirme süresi olarak benim fırınımda 30 dk. yeterli geldi. Pişerken kurumamasına dikkat edelim. Mini fırın tepsisi ile mini fırında pişirdim.
*Çikolatayı benmari usulü eriterek de ekleyebilirsiniz, benim tercihim çikolataların yerken ağza gelmesi, bu nedenle ben eritmeden ekliyorum.
AFİYET OLSUN!
HERKESE SAĞLIKLI,GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLERİM.

5 yorum:

Gaye dedi ki...

süper tarif, eline sağlık.. bu arada blogger'a erişim yasağı koymuşlar.. arka kapıdan geldim ben de... umarım youtube gibi uzun süre kapalı kalmayız.. sevgiler

Cocukla Cocuk dedi ki...

mmmm kek gibisi var mı eline sağlık

Lezzet Gemisi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK İLKAYCIM. NEFİSS GÖRÜNÜYOR. HAYIRLI CUMALAR VE ARDINDAN HUZURLU, MUTLU BİR HAFTA SONU DİLİYORUM. SEVGİLER....

NİLÜFER dedi ki...

İLKAYCIM MALATYA'DAN DÖNDÜM ZİYARETİNE GELDİM KEKİN SÜPER OLMUŞ ELİNE SAĞLIK CANIM BİR DİLİM ALIP KAÇTIM GÖRÜŞMEK ÜZERE

İLKAY dedi ki...

Gaye'ciğim çok şükür ön kapıya kavuştuk::))

Çocukla çocuk aynen öyle canlarım...kek dedin mi akan sular duruyor...

Lezzet Gemim çok sağol canım...Ben de çok ama çok güzel bir hafta dilerim...

nilüferciğim hoşgeldin...ne iyi ettin geldin..eee neler getirdin, neler gördün bekliyorum haberlerini...

Hepinize sevgilerimle,