Tarifi buradan aldım, Ekmekler ise Uno'dan...Ben bu iki blogger'a çoookkk teşekkür ediyorum bu lezzeti bulmama vesile oldunuz...
Tarifi aynen aktarıyorum ben bir tek maydanoz yoktu ekleyemedim.Nazilli yöre yemeğiymiş bu bilgiyi de vermek istedim.
EKMEK KAVURMASI
Malzemeler:
Küçük küçük doğranmış bayat ekmekler, (Ben dolaptaki Uno ekmeğimle yaptım)
Ekmeğin miktarına göre 1 veya 2 tane yumurta,
Zeytinyağ, (ben tereyağı kullandım)
1 tane büyük kuru soğan,
Karabiber,
Maydanoz, (yoktu kullanamadım)
İstenirse kuru nane.
Yapılışı:
Ekmekler bir tencereye konur üzerine su serpilerek karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak yumuşaması beklenir. Sonra başka bir tencereye yağ ve doğranmış soğanlar konup kavrulur.İçine yumurtalar kırılıp pişirilir. Yumuşamış ekmekler ilave edilerek karıştırılır,birbirine yedirilir. Karabiber, nane, maydanoz eklenerek ayranla servis yapılır.
Afiyet Olsun!
5 yorum:
hayatım nefis görünüyor ellerine sağlık....çayınıda yap yanına oh mis gibi.:)) sevgilerimle öpüyorum
Kahvaltı için süper bir alternatif, harika olmuş, ellerine sağlık, sevgiler.
BENİMDE KAHVALTIDA ÇOK SIK BAYAT EKMEKLERDEN DENEDİĞİM BİR LEZZETDİR ELLERİNE SAĞLIK CANIM
Nefissss üzerine de az kaşar rendelesek nasıl olur acaba? İlla kalorili yapacağım her şeyi :) ellerine sağlık İlkaycım... Sevgiler...
Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim.
Yorum Gönder