Tarifi buradan aldım. Gerçekten de çok kuru olduğu için tavuk göğsünü maalesef yemede ve de yutmada hep zorlanmışımdır. Ama bu şekilde pişirince gerçekten yumuşacık, insanı üzmeden boğazından geçen bir lezzet oldu.
Üstelik de çok çok pratik bir yemek.15 dakika içinde midenize indirmiş oluyorsunuz.
Arzu edilirse tavuklar küp halinde de doğranabilir. Ben aldığım markette, jülyen doğramalarını rica ettim orijinal tarifteki gibi.
Tarifi aynen kopyalıyorum benim günlüğümde ve arşivimde olması için.
Ve tarif sahibine buradan sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum ve tabii tüm okuyanlarım arkadaşlarıma da...
Ve asıl tarifte " Zümrüt Özkan Anjuere'nin, Yiyorum Büyüyorum kitabından" imiş.
"Tarifin sonundaki ufak dokunuş herşeyi değiştiriyor, gözden kaçmasın." diye bir not var...
Tavuk Şeritleri
2 porsiyon
2 adet ince tavuk fileto (ya da 2 parça tavuk gögüs)
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık un
tuz
Kırmızı toz biber(benim eklemem)
Yapılışı:
Tavukları ince şeritler halinde (ya da parmak şeklinde) doğrayın.
Tuzlu un karışımına bulayın.
Yapışmaz tavaya yağı koyun ve ısıtın. Tavuk şeritlerini önlü arkalı pişirin.
Daha sonra tavaya 5-6 kaşık su ekleyin ve kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirin.
Tavada hala su varsa kapağı açık olarak az daha pişirip buharlaşmasını sağlayın.
Hepsi bu. Yanına sebzeli patates püresi pek yakışır. Ya da buharda pişmiş yeşil fasülye, bütün bütün. Domatesli yeşil bir salata, turşu, kırmızı biber ...
Afiyet Olsun!
6 yorum:
Ellerinize sağlık harika görünüyor...
Tavuk olurda yenmezmi değil mi:)
Ellerine saglik.Görüntü harika.
Sevgilerle.
mmm nefis olmuş çok harika görünüyor ellerine sağlık canım takipteyim:)
ayyy sımdı nıluferden gelıyorummm ıcım kıyldı bakmaktannn :;)) elllerıne saglık arkadasım mukemmmel olmus :)
bu tarifi aynı yerden alıp denemiştim ben de gerçekten sevdim..ellerine sağlık
Candan'cığım canım çok teşekkür ederim..vallla süperdi yedim bitti::))
Meral canım çok teşekkürler...beğendiğine çok sevindim....
Semacığım çok sağol canım...beğenmene çok sevindim...
Eda canım çok sağol...gel birlikte yiyelim::))
Çocukcuuğm canım cidden çok yumuşaktı artık temel tarifim oldu...
GEÇ CEVABIM İÇİN HEPİNİZDEN ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM
SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM
Yorum Gönder