12 Mart 2009 Perşembe

YALANCI ACIBADEM PASTASI VE UNO BLOGGER



Tarifi Kekevi'nden aldım.Tarifi aynen uyguladım. Ama bana biraz yağlı geldi. Bir dahaki sefere başka bir acıbademli kek deneyeceğim. Ya da bundaki yağ oranını yarıya indireceğim.
Tarifi aynen aktarıyorum.

Malzemeler:
Yarım pandispanya keki (hazır veya evde yapılmış) (ben Uno'nun 3 katlı sadesini orta katını kullandım)
-1 çay bardağı mısırözü yağı
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-1 çay bardağı kıyılmış fındık
-1 çay bardağı kıyılmış ceviz
-1 çay bardağı tozşeker
-1 adet yumurta
Yapılışı:
1.Pandispanya hariç tüm malzemeleri orta boy bir kasede karıştırın.
2.Yarım pandispanya parçasına karışımı düzgünce yayın.
3.Isıtılmış 170C fırında kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika)
4.Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!

5 yorum:

peynir hösmelimi dedi ki...

Ellerine saglik.
Sevgilerle.

birdilimdus dedi ki...

Değişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

sarımutfak dedi ki...

Bende bir yerde yemiştim beyenmiştim ellerine sağlık güzel olmuş cnm

Semra Altay dedi ki...

Selam canım,
Hindistan cevizi, ceviz, fındık hepsi yağlı olduğu için ek olarak yağ fazla gelmiş olabilir.
Ama görüntü süper.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler.

fatos-mutfakveben dedi ki...

ellerine saglık canım..
yaglı geldıyse bıraz yagı azaltınca kesın tam kıvamında olur o zaman..
goruntusu de cok iştah acıcı.
afiyet olsun..
herzaman beklerim..
sevgiler:))