2 Haziran 2009 Salı

LAHANALI PİLAV(DÜDÜKLÜDE)TARİF SEVGİLİ YETUR'DAN


Tarif burada.

Gerçekten nefis oldu.Üstelik lahana sarması yapmaktan çok çok daha pratik.
Çokkk teşekkür ederim Sevgili Yeşim.
Tarifi aynen aktarıyorum.Deneyenlere afiyet olsun..
Malzemeler:
-Kıyılmış beyaz lahana (önceden haşlıyoruz.)(miktar vermedim damak zevkinize göre ayarlayın)
-1 su bardağı pirinç (15 dk.sıcak tuzlu suda dinlendirilmiş)
-1 su bardağı su
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 küçük boy kurusoğan ince küçük doğranmış
-kuş üzümü (suda bekletilip süzülmüş)
-çam fıstığı (ayçiçek yağında kavrulmuş)
-tarçın
-yenibahar
-karabiber
-tuz
-3 kesme şeker
-dereotu
-servis için limon dilimleri

Yapılışı:

Düdüklü tencereye yağınızı koyup soğanı ve şekerleri ilave ederek sağanlar şeffalaşana dek kavurun.üzerine 1 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın.su kaynayınca lahanaları,pirinci ,sadece tuzu ilave edip tekrar kaynama noktasına gelene dek bekleyin.kaynamaya başlayınca düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp buhar çıkışını takip edin.buhar çıkınca mandalı indirip ateşin altını iyice kısın.tam 5 dk. pişirin.ateşten alın.15-20 dk. kapağını açmadan dinlendirin.kapağını açın baharatları kavrulmuş fıstık ve kuş üzümlerini ilave edip çatal ile karıştırın.baharatları pişerken eklemiyorum pilavı karartıyor ve lezzeti kayboluyor.sıcak veya ılık yada soğuk servis yapın tabiiki limon dilimleri eşliğinde...

2 yorum:

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık gerçekten harika görünüyor pilav.Sımsıcak sev
giler öpüyorum...

Eylem dedi ki...

görüntü muhteşem.hıımmm tadıda harikadır kesin.ellerine saglık.