Tarif buradan.Turuncu tatlara teşekkür ederim. Tarifi aynen aktarıyorum.Değişiklikler parantezde ve kırmızı.
MALZEMELER
1 Hazır sade pandispanya keki(tek kat)
1 Su bardağı hindistan cevizi
1 Su bardağına yakın pudra şekeri (yarı toz şeker-yarı pudra şekeri)1 Çay bardağı sıvıyağ (3/4 çay bardağı)1 Yumurta
Üzeri için file badem (fındık kırığı ekledim)
1 Hazır sade pandispanya keki(tek kat)
1 Su bardağı hindistan cevizi
1 Su bardağına yakın pudra şekeri (yarı toz şeker-yarı pudra şekeri)1 Çay bardağı sıvıyağ (3/4 çay bardağı)1 Yumurta
Üzeri için file badem (fındık kırığı ekledim)
Kekin içine ayrıca 1 çay bardağı fındık kırığı
YAPILIŞI:
Pandispanyamızı alıyoruz. Yumurtayı önce bir kapta çırpıyoruz. Diğer malzemeleride ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Bu karışımı kekimizin üzerine sürüyoruz.Üzerinede file bademimizi serpip 180 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz.Üzeri kızarınca fırından çıkarabilirsiniz.İşte hepsi bu !
Afiyet Olsun!
5 yorum:
Çok lezzetli oluyor birde pandispanyayı meyve suyuyla ıslatıp deneyin,ellerinize sağlık..
İlkay'cım bu yaz Adanada iken senin
le tanışmayı çok istedim.Bloğuna yo
rum yazdım geri dönüş olmadı inşallah iyisindir.Nasipse bu yaz tanışırız inşallah sevgiler...
Canancım çok sağoloasın bir de böyle deneyeyim...
sevgilerimle
Deryacığım geçen sene pek ilgilenemedim pc sorunları , kızımın sınavı vs...elbette ben de görüşmek isterim çoook sevinirim...
bana mail gönderirsen ona göre ayarlama yaparız...benim mail adresim ilkay94@gmail.com
haberlerini bekliyorum canım
sevgilerimle,
Gerçekten çok lezzetli gözüküyor üstelik birde hindistan cevizli nefis.
Yorum Gönder