5 Kasım 2012 Pazartesi

HİNDİSTANCEVİZLİ FINDIKLI PRATİK ACIBADEM KEKİ







Tarif buradan.Turuncu tatlara teşekkür ederim. Tarifi aynen aktarıyorum.Değişiklikler parantezde ve kırmızı.


MALZEMELER
1 Hazır sade pandispanya keki(tek kat)
1 Su bardağı hindistan cevizi
1 Su bardağına yakın pudra şekeri (yarı toz şeker-yarı pudra şekeri)1 Çay bardağı sıvıyağ (3/4 çay bardağı)1 Yumurta
Üzeri için file badem (fındık kırığı ekledim)

Kekin içine ayrıca 1 çay bardağı fındık kırığı


YAPILIŞI:
Pandispanyamızı alıyoruz. Yumurtayı önce bir kapta çırpıyoruz. Diğer malzemeleride ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Bu karışımı kekimizin üzerine sürüyoruz.Üzerinede file bademimizi serpip 180 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz.Üzeri kızarınca fırından çıkarabilirsiniz.İşte hepsi bu !

Afiyet Olsun!


5 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok lezzetli oluyor birde pandispanyayı meyve suyuyla ıslatıp deneyin,ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

İlkay'cım bu yaz Adanada iken senin
le tanışmayı çok istedim.Bloğuna yo
rum yazdım geri dönüş olmadı inşallah iyisindir.Nasipse bu yaz tanışırız inşallah sevgiler...

İLKAY dedi ki...

Canancım çok sağoloasın bir de böyle deneyeyim...

sevgilerimle

İLKAY dedi ki...

Deryacığım geçen sene pek ilgilenemedim pc sorunları , kızımın sınavı vs...elbette ben de görüşmek isterim çoook sevinirim...
bana mail gönderirsen ona göre ayarlama yaparız...benim mail adresim ilkay94@gmail.com
haberlerini bekliyorum canım
sevgilerimle,

Ersin dedi ki...

Gerçekten çok lezzetli gözüküyor üstelik birde hindistan cevizli nefis.