15 Ağustos 2007 Çarşamba

KALPLİ MUFFİNLER VE DENEMELER




Bu tariflerimde kalpli silikon muffin kalıplarımı, cep telefonu fotoğraf özelliklerini , Yedigün-mor mojoyu ve bighugelabs'den fotoğrafları birleştirme denemelerinin hepsini gerçekleştirerek, merakımı tatmin ettim şimdilik !

Fakat en önemli denemelerim tabii ki lezzet denemeleri bunu atlamamam lazım:)) ki ilk tarif http://yenitadlar.blogcu.com/KEKLER/ Lokumlu Kek , ikinci tarif ise http://pecetedennotlar.blogspot.com/2007/08/limonlu-ve-hahal-minikler.html beklenen tarifi Haşhaşlı Muffinlerdi.

Fakat Lokumlu Kek'in, Lokumlu Kek ile pek bir ilgisi ve alakası kalmadı ,benim malzeme değiştirme hastalığım sebebiyle fakat lezzetini tadan arkadaşların yorumları "mmmmm çok nefis" olduğuna göre sanırım sonuç çok kötü olmadı, işte benim versiyon tarif:(6 adet)
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1/4 su bardağı sıvıyağ
1/4 su bardağı yedigün mor mojo(süt yerine kullandım)-meyveli gazlı içecek oluyor kendisi)(mor rengi çok güzel ama keke o rengi vermedi maalesef)
1 su bardağı un 1paket kabartma tozu
1paket vanilya
lokum-----hiç kullanmadım
2-3 çorba kaşığı kakao
Üzerine koymak için damla çikolata

Normal kek sırası ile çırptım.En son kuru malzemeleri ekledim. Ve yağlanmamış silikon kalpli kalıplara döktüm 2 adetini, diğer dört tanesine kağıt kalıp yerleştirdikten sonra döktüm. 170 derecede 20 dakika kadar pişirdim.Ve şu an o 2 adet parçalanmış halde buzlukta truffle yapılmayı bekliyorlar::(((Diğerleri nefissssssss
yendi ve bitti.
Haşhaşlı Muffin:(5 adet)
Gerekli malzemeler:
150gr margarin (75)
185gr tozşeker (90)
120gr un (60)
2 yumurta (1)
1 poşet vanilya
1,5 yemek kaşığı limon suyu (1)
1,5 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi (1/2)
1,5 yemek kaşığı haşhaş(1)
1 tutam tuz(ben ekledim)

Limon yazan her kelime yerine portakal ekledim. Ayrıca tarifin tam yarısını kullandım(parantezler)
Yapılışı: Oda ısısndaki margarin, yumurta,vanilya,tuz, portakal kabuğu rendesi kabarıncaya dek çırpılır.Bu arada önce fırını 170 derecede ısıtmak lazımdı, unutmayalım bunu. Daha sonra haşhaş, portakal suyu eklenir.Fakat çok çırpılmaz , çırpılır ise karışım kesilebilir.Daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ekliyoruz ki zaten bir adet kuru malzeme var o da un::))) Ama bunu mikserle değil spatula ile yapıyoruz. Daha sonra yine kalpli silikon kalıplara döküyoruz ve yine deneme için 2 adet kağıt kalıpsız diğerleri kağıt kalıpla ki bu muffinde sonuç hepsi sorunsuz pişiyor ve buzluğa kaldırılması gereken bir durum olmuyor.

Yani ben bu işi anlamadım , yani şu silikon kalıp işi.....En iyisi, işi sağlama almak için alta kağıt kalıp koymakta fayda var arkadaşlar.

Bu arada fotoğraf desteği için İremsu'ya çok teşekkür ediyorum.

Not:Haşhaşlı top kek lezzet analizini arkadaşlar öğleden sonra vereceklermiş::)))Ama benim tattığım kadarıyla miss gibi bir lezzet. Tarif için Ayşem'e teşekkürler, tabii ki ilham kaynağı Yenitadlara da ayrıca teşekkür ederim.

Afiyet Olsun!

2 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba ilkay hızına yetişemiyoruz valla.Sürekli güzel bir şeyler ekliyorsun.Muffinler için ellerine sağlık diyorum çok da şık olmuşlar.
sevgiyle...

İLKAY dedi ki...

Serpilciğim merhaba ,

Muffinlerini beğenmene çok sevindim...Aslında tembelliği bırakıp dijital makinamla çeksem sanırım resimler daha başarılı ve net olacak! Telefona alıştım...Yüklemesi de kolay geliyor...Çekmesi de...
Sizler gibi olmam için daha çoooook fırın ekmek yemem lazım::)))
Desteğinizi bekliyor, sevgiyle kucaklıyorum...
İlkay,