18 Ekim 2007 Perşembe

FIRINDA KOLAY MANTI








Tarifin aslı burada.Şaziye'ye bu tarif için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok pratik ve çok hafif.Denemenizi tavsiye ediyorum.Benim yaptığım ölçüler parantez içinde.Tarifi Şaziye'nin sitesinden aynen aktarıyorum.
Ben üzerine yağ yakmadım hafif olsun diye.200 derecede pişirdim.Ve benim ölçü ile büyük kare borcama tam sığdılar.Ve 4 kişilik oldu.Ama bir daha isteyene de kalmadı::))) Siz ölçüyü fazla tutun derim ben.

Malzemeler:
-4 tane yufka(3 yufka)
-300 gr kıyma
-1 baş soğan(büyük olsun)
-Tuz, karabiber
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı ayran(Evde normal yoğurt yoktu, süzme yoğurtla yaptım ayranı)

Üzerine:
Sarımsaklı yoğurt,tereyağında kızdırılmış nane ve pulbiber
Yapılışı:
Soğanı rondoda kıyın veya rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 tane yarım yufka elde edin. Kıymayı da 8 eşit parçaya ayırın. Yarım yufkayı masaya yayın. Üzerine fırçayla önce ayran, daha sonra sıvıyağ sürün. Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın. Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo şeklinde kıvırıp, 2 cm'lik parçalar halinde kesin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 180-190 derecede ısıtılmış fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. (minik oldukları için çabucak pişiyorlar)Fırında çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiber-nane döküp sıcak olarak servis yapın.***Misafir için birkaç gün önceden hazırlayıp derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çıkarıp, çözünmesini beklemeden üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp fırına verebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

4 yorum:

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok pratik bir tarif.bende benzerini yapıyorum çok leziz oluyor ....Selamlar.....

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim nefis olmus

Yaren dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor.Böyle mantili yemekler cok leziz olur.Bir kac sefer daha rastladim bu tariften, adina siron diyorlar.Tabi yöreye göre ismi degisiyordur.Farkli bir tarif,insal. bende yakinda yapcam.
Ellerine saglik

İLKAY dedi ki...

Oya'cığım merhaba canım,
Cidden çok pratik bir de kıyma kavrulmuyor ya böyle daha da pratik oluyor....Tam tembel işi yani benlik::))))
Yorumun için çok sağol...Bu ara sizleri de çok ziyarete gelemedim....eğitimde olunca insan dağılıyor biraz...
Çok çok öpüyorum....
Sevgilerimle Oya'cığım

Nino'cuğum,canım,
Merhaba,
Beğenmene çok sevindim...Yiyenler de beğendiler çocuklar dahil....
Hatta az bile yapmışım...Bir daha isteyene kalmadı ...
Tavsiye ediyorum canım...
Geç yorumum için çok özür dilerim....Eğitimde eğitile eğitile
vallahi sonunda eğitmen olacağım gibi::))))
Sevgileirmle canım...

Yaren'ciğim beğenmene çok sevindim canım...Hazır yufkadan yaptım...Tam tembel işi..yani benlik::))) Sironun acaba hamuru elde mi hazırlanıyor ben de tam bilmiyorum canım...Yaparsan eminim baş tariflerin arasına girecektir Yarenciğim....Geç cevap için çooook özür diliyorummmmm
Çok çok öpüyorum canım...
Sevgilerimle,

İLKAY