9 Ekim 2007 Salı

RULO TATLININ KAKAOLU HALİ




Daha önce yayınladığım tarifin kakaolu halidir.
Daha önceki versiyonu şeklinde yapıp, Sevgili Serap rahatsızlandığında götürmüştüm.Sevgili canlarım, Mehmet Ali'nin tüm tatlıyı yiyip bitirmesi sonucu bu tatlıyı tadamamışlardı.Onların isteği üzerine bu tatlı yapılmıştır.Bu minik pasajı da eklemek istedim.
Malzemeler:
-1 lt süt
-5 yemek kaşığı un(dolu kaşık)
-7 yemek kaşığı şeker
-3 kaşık kakao
-1 vanilya
-1 paket krem şanti
-1 bardak süt
-Hindistan cevizi
-Muz
Yapılışı:
Süt,un,kakao ve şekerle muhallebi pişirelim,vanilyayı koyalım ve blenderden geçirelim 5 dakika kadar.
Hindistan cevizi döşenmiş büyük fırın tepsisine yayalım düzgünce ve soğumaya bırakalım.Krem şantiyi hazırlayalım ve tamamen soğumuş olan tatlının üzerine yayalım ve istediğimiz boyutlarda bölüp arasına muz ve fındık vs. koyup rulo yapalım ve servis yapalım.
Afiyet Olsun!

6 yorum:

birgul dedi ki...

hayırlı akşamlar canım...kandilin mübarek olsun.sevgiyle kal.
makarnacik.blogcu

butterfly dedi ki...

İlkaycım rulo tatlı müthiş görünüyor, fotoğraflar da çok güzel çıkmış.
Ellerine sağlık canımcım:).
sevgiler.
aslı

sarimutfak.blogspot.com dedi ki...

RULO TATLI ÇOK GÜZEL OLMUŞ.ELİNE SAĞLIK CANIM.
SEVGİLER

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık,Hayırlı bayramlar diliyorum canım....Selam ve sevgiler....

banu gökşin dedi ki...

canım tatlı nefis olmus ellerine sağlık. hayırlı bayramlar..

İLKAY dedi ki...

Birgül'cüğüm
Ben de sana mutlu huzurlu bayramlar diliyorum canım...

Aslı'cığım
Beğenmene çok seviniyorum..Sizin gibi tecrübeli canım arkadaşlarım böyle yorumlar yazınca ben havalara uçuyorummmmm..

Hande'ciğim
Beğenmene sevindim..Denersen pişman olmayacaksın ve eminim temel tariflerin arasında yer alacak canım....

Oya'cığım
Ben de sana ve sevdiklerine mutlu huzurlu eski bayramlar tadında bir bayram dilerim canım...

Banu'cuğum,
Beğenmeniz resmen beni tavana vurduruyor...Çok teşekkü ederim...
Sana da mutlu huzurlu, çocukluğunun bayram sevinçlerini yeniden yaşayabileceğin bir bayram dilerim canım....

Hepinize Sevgilerimle,

İlkay