25 Ekim 2007 Perşembe

SİMAY'IMIN DOĞUM GÜNÜ İÇİN YAPTIKLARIM


Bu tarif,Portakal Ağacı-Sevgili Hatice'nin Kartopu tarifi:http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2005/07/ev_pidesi_ratat.html. Ben toz fıstığa buladım bu kez.Genelde için her topun içine 1 adet fındık koyarım ama fındığım yoktu evde. Bir bölümüne de kakao eklerim ve kakaoya bularım.O da tam kahve yanına eşlikçi oluyor.Muhteşem bir tat benim için.
Hatice'ye teşekkür ediyorum bu tarif için.Tarifi aynen aktarıyorum.

Malzemeler:
-3-4 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı süttozu(Pınar-teneke kutu)
-3/4 su bardağı toz şeker
-200 ml çiğ krema
-Toz fıstık(benim eklemem)

Yapılışı:
Hepsi karıştırılıp yoğurulur, minik yuvarlaklar yapılıp hindistan cevizine bulanır. (Katılaşması için buzdolabında muhafaza edin)
İstenirse küçük kağıt kalıplarda servis yapılır.(Ben öyle yaptım)


Bu tarif de, tariflerinde hiç yanılmadığım Yemek Zevki-Sevgili Melda'ya ait. Babaanne Kurabiyesi
Biraz fazla pişmiş gibi duruyorlar değil mi? Canım ablam kıtır sever de o sebeple öyle piştiler. İremsu "Anne yaylaya giderken yaptıkların ne güzel yumuşaktı" dedi.Aslında biraz da kalın tutabilirmişim hamuru açarken. bir dahaki sefere artık.Tarifi aynen aktarıyorum.

MALZEMELER:
-1 paket margarin(Ben bir önceki denememde EVET kullanmıştım.Çok başarılıydı.Bunda tereyağ kullandım)
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-2 su bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı karbonat
-3 yumurta
-Bir tutam tuz
-Aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Margarin eritilip, yağ ve şekerle yoğrulur. Diğer malzemeler de eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. Unlanan tezgahta açılıp bardak veya kalıpla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp toz şeker serpilir. Ilık fırında pişirilir.

Canım SİMAY'ım nice sağlıklı, mutlu,huzurlu,istediklerine kavuşabileceğin daha nice senelere .
Doğum gününde rahatsız olmam sebebiyle katılamadım, senden burada tekrar çok çok özür diliyorum.Doğum günü pastanı da ben yapmak isterdim ama eğitimler, rahatsızlık beni sarstı.Kesinlikle telafi edilecektir canım benim.
Doğum günü pastanın fotoğrafını da alacağım ve yayınlayacağım tamam mı canım Simay'ım?

Afiyet Olsun.

7 yorum:

aslı kaya dedi ki...

İlkay'cım slmlar.
Evet uyumayı ve uzun kahvaltı sohbetlerini çok severim. Bazende hayatım uyuyarak geçiyor yaşlanınca torunlarıma ne anlatıcam diye düşünüyorum ama yine de uyuyorum:)Şu an pc de olmasam inan yine uyurdum heralde akşama kadar kendime gelemiyorum ama akşam da son sürat tttrrrrrrtttt bütün işler hızla yapılıyor.AaaAa laf söyletirmiyim kendime yatmış ta iş yapmamış diye:)Neyse uzun bu konu ellerine sağlık tarifin çok güzel olmuş çocuklar bayılır bir ara denemeliyim.Sevgiler.....

serinmavi dedi ki...

Simay'mutlu yıllar dilerim...ellerine sağlık canım................

İLKAY dedi ki...

Aslı'cığım diyorum ya çok benziyoruz diye....::)))anırım bu vücut saati ile ilgili bir durum....Sabah çok verimli olamıyorum ama akşam gece öğleden sonra ben de çabucak yapıveririm işler....Yorumun için çok sağol canım....Çocukları da öpüyorum....
Sevgilerimle,

Oya'cığım hoşgeldin canım...
Simay'cığıma ileteceğim güzel dileğini....
İyi ki varsın...
Sevgilerimle,

İLKAY

diyalogyemekleri dedi ki...

bu üstteki kartopları çok ilginç,malzemeleri düşündüm,kafama hamur haline getiremedim,ama resim ortada,lezzeti çok merak ettim,slmlar.

İLKAY dedi ki...

Süheyla'cığım merhaba canım,
Süttozu ve h.cevizi bir nevi un görevini görüyor...Top haline gelinceye dek h.cevizi ekliyoruz...
Biraz yapış yapış vaziyeti oluyor ama top haline geliyorlar merak etme canım...deneyebilirsin gönül rahatlığıyla...çocuklar da çok seviyorlar bu tarifi...kakaolu yapınca da ben çok seviyorum ::)))
Sevgiler,
İlkay

melda dedi ki...

babaanne kurabiyesi çok güzel görünüyor. görünce bu tadı özlediğimi farkettim. en kısa zamanda yapmalıyım :)
simay'a da mutlu yıllar!

İLKAY dedi ki...

Melda'cığımcanım,
Ya nefis bir kurabiye...ben de biraz kalınca yapsam daha da nefis olacaktı artık bir dahakine...bir de çabuk bayatlamayınca kavanoza koy, git-gel ye yapınca bu da güzel bir yönü bu senin babaanne kurabiyenin...
Tekrar çok teşekkür ederim tarifine, yorumuna ve güzel dileğine canım...
Sevgilerimle,
İlkay