Öncelikle Sevgili Enişte'ciğim doğumgünün kutlu olsun.Sağlık, mutluluk,huzur dolu yaşlar dilerim.Aslında dündü doğumgünü fakat ben şimdi yayınlayabiliyorum tebrik yazımı.
İşte pastanın tarifi.
Kekini daha önce denemiştim Dr.Oetker'den.Ve mikro dalgada pişirmiştim.Çok güzel olmuştu.2-3 kez tekrarlamıştım fakat başka başka tarifler girince araya tekrar yapma şansım olmamıştı ta ki Yeşil Kivi
Sevgili Seçil'in tarifini ve fotoğrafını görünceye kadar.Fotoğraf çok güzel görünüyordu ,bir de ben hiç uzun kalıpta yapmamıştım.Bu şekilde denemiş oldum tekrar ve tabii ki değişiklik yapmadan duramadım::)))
İşte tarif ve parantez içindekiler benim uyguladıklarım.
Seçil'ciğim tekrar teşekkürler bu tarifi hatırlattığın için.Bu arada kurabiyelerden kalan yumurta beyazlarını bu şekilde değerlendirmiş oldum.
MALZEMELER:
-2 yumurta sarısı(2 tüm yumurta)
-1 su bardağı şeker
-100 gr. margarin (veya yarım su bardağı sıvıyağ-Ben 1 su bardağından 2 parmak eksik kullandım-)
-1 su bardağı süt(1 su bardağı krema)
-1,5 çay bardağı iri dövülmüş fındık(bunu kullanmadım)
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2 dolu yemek kaşığı kakao
-2 su bardağı un
Hindistan Cevizli İç Harç :(Hindistancevizi bittiği için toz fıstık ekledim ben)
-2 yumurta akı
-2 yemek kaşığı şeker
-1 çay bardağı hindistan cevizi(1,5 çay bardağı toz fıstık)
-1 çay bardağı vişne (Buzlukta frambuaz vardı biraz da vişne reçeli ekledim)
ÜZERİ İÇİN KREMALAR:
-1 adet Dr.Oetker çikolatalı dolgu kreması
-1 adet vanilyalı Crem Ole
-Kırmızı(maalesef pembe oluyor) ve sarı gıda boyası
Sevgili Eniştem-Simay-Doğukan hepsi Galatasaray2lı oldukları için sarı-kırmızı yapmak istedim ama maalesef kırmızı gıda boyası kırmızı yapamadı kremayı.Bunu http://www.pastamalzemeleri.com/ Sevgili Berna Hanım'a iletmem lazım sanırım.
YAPILIŞI:
Yumurta sarıları(tüm 2 yumurta),şeker ve margarin ya da sıvıyağı 5 dakika çırpıyoruz. Kalan malzemeleri de sırasıyla ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Hindistan Cevizli(Fıstıkiçli) İç Harç: Yumurta aklarını 5 dakika çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek şeker, ve hindistan cevizini(toz fıstık) ekliyoruz. 12x30 cm'lik dikdörtgen kalıbı yağlayıp hamurun yarısını kalıba yayıyoruz. Üzerine hindistan cevizli karışımı yayıyoruz ve vişneleri-frambuazları- yada reçeli döküyoruz. Kalan hamuru en üste yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, sadece pudra şekeri eleyebilirsiniz veya sade servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
2 yorum:
bu ne güzel bir pasta şekerim renk renk içim açıldı.
ellerine sağlık
eniştenin doğumgünü kutluolsun
Hande'ciğim canım,
beğenmene çok mutlu oldum doğrsu::))
Güzel dileğin için de çoooook çoooook teşekkürler...
Görüşmek üzere canım...
Sevgiler,
İlkay
Yorum Gönder