-Kabak
-Mısır
-Sarmısak
Kabakları rendeliyoruz, dondurulmuş mısırları,soyulmuş sarmısakları ve çok az su ekleyip , çok kısık ateşte pişiriyoruz. Miktar kişi sayısına göre ayarlanabilir.
Bu karışım piştikten sonra ikiye ayrılır.
ÇORBA İÇİN İLAVE MALZEMELER:
-Süzme Yoğurt
-Siz süsleme için kırmızı biber, tereyağ-sıvıyap,nane kullanabilirsiniz.Ben sadece sıvıyağ kullandım.
-Et bulyonu(yada etsuyu-tavuk suyu)
Yapılışı.
Pişen karışımın yarısının üzerine et-tavuk suyu ya da bulyonu+ su ekliyoruz.Bir taşım kaynattıktan sonra süzme yoğurda bu kaynamış malzemeden yavaş yavaş kaşık kaşık ilave ediyoruz ki karışım kesilmesin.Karışım tekrarkanayıncaya dek karıştırmayı bırakmıyoruz.Kaynadıktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
SALATA İÇİN İLAVE MALZEMELER:
-Süzme yoğurt
-Mayonez(Diyette değilseniz 1 kaşık mayonez de ekleyebilirsiniz ben eklemedim)
Yukarıda pişirdiğimiz karışımın yarısına süzme yoğurt ve biraz da su ilave edip, karıştırıyoruz.Üzerini de yoğurtlanmamış bir kaşık malzeme ile süslüyoruz.
İsterseniz siz, süsleme için değişik malzemeler kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder