Tarifi ben yine de vereyim.Tarif için ve şekil için de Acemi Şef'e çok teşekkür ederim.Tarifi aynen aktarıyorum.Ben hiçbir değişiklik yapmadım.Valla yapmadım....::))))
Bu arada bu şirin kurabiyeleri arkadaşıma götüremedim ama fotoğraf makinası yanımda olduğu için fotoğraflarını gösterdim sadece::)) Onlar da keşke getirseydin dediler.Hatta Sevgili Serap ve Sevgili Şengül "Ayyyyyyyyyyyyyyy canımmmmmmm çoooooooooooooo tatlılaaaarrrrrrrrrrrrrrr" nidalarını da eksik etmediler.
Bir de sadece damaksal değil ,görsel lezzetleri de paylaşmak istedim. Sevgili Serap'cığımın çorapları ve pabuçları çok şıktı.Paylaşmadan edemedim."Ne alaka yahu...." diyenler olabilir ama hafta sonu Tarihi Kız Lisesi Binasında, AFAD'ın organize ettiği ,Sn.Mehmet BAYHAN'ın fotoğraf kursunda ,şu an adını hatırlamadığım yabancı bir fotoğrafçının , morgdan çaldığı ya da aldığı ceset parçalarıyla çekilmiş fotoğraflarını gördükten sonra bari ben güzellikleri paylaşayım dedim kendi kendime.
Bu arada "Hocam bu fotoğrafçının çocukluğuna inmek lazım....."gibi cümleleri duyunca hocamız anlattı.Meğerse 6-7 yaşında babasıyla yüyürken bir trafik kazası oluyor ve kaza geçiren adamın kopan kafası ,çocuğun yakınına düşüyor....Sonrası ise yukarıda anlattığım gibi....::((((Şimdi tarif orjinali aşağıda eğer haliniz kaldıysa::)))
Hamur Malzemeleri:
-4,5 çay bardağı un
-135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı
-5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
-1 yumurta akı
-2 çay kaşığı şekerli vanilin
Kirpilerin gözüne ben kuş üzümü koydum.
Yapılışı:
Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım. (Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer) Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.
Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak üzere yatay olarak keselim. Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yanyana keselim. Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım.
Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun ön kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım. Göz için kuş üzümü, çörek otu, damla çikolata vs. de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım. Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım.
8 yorum:
serap annemin dediği gibi kirpiler çooooooooook tatlı ve aynı zamanda serap annemin çorabıda konuşuyorr
ayrıca papatyaları bende çok severim
ilkay kaynakoğlu
amanın ne şirin şey bunlar böyle.harika görünüyor.ellerine saglık canım kocaman sevgiler
Adaşım İlkay'cığım,
Serap annenin herşeyi o kadar şık ve süslü ki Allah nazarlardan saklasın....
Papatyalar da başkaca bir ortak noktamızmış çok hoşuma gitti...
Her zaman beklerim İlkay'cığım....
Kirpileri beğenmene de çok mutlu oldum canım...
Sevgiyle ve sağlıkla kal...
görüşmek dileğimle,
Ezgiciğim cidden çok şirindiler....ayrıca da hepsinin bir kişiliği vardı valla::)))
hani şu şirinler çizgi filmindekiler gibi::)))
Sevgiyle ve sağlıkl kal canım...
İlkay
Ay İlkayım, harika olmuş bunlar, sanki pıtır pıtır bir yere yürüyorlar hep beraber :))) Valla bayıldım..Kızımada yapiyim ben teyzesi bunlardan :))
Ellerine sağlık canımcım,
Çok öptüm seni..
ilkayım sağol gülüm Allah yaşatmasın kimseye böyle acılar ..bu arada ellerine sağlık kirpilerin güzel olmuş..sevgilerimle öpüyorum
canım,
kuru köfte tarifi de yayınlar mısın lütfen
çocukluktan kalma köfte - patatese
zaafım var
ama benim yaptığım köfteler hiç güzel olmuyor
öptüm/serap
Feyzacığım cidden çok şirindiler...bir de lezzetleri yerinde olsaydı...kim bilir belki tarifi sen denersen daha güzel olur...ben başka tarifle aynı şekilleri deneyeceğim canım arkadaşım...beğenmene de çok sevindim...::))))
Gönülcüm tekrar rahmet diliyorum canım...Allah hiçbirimize böyle acılar vemesin...Kirpileri beğendiğine çok sevindim...Çok çok öpüyorum canım arkadaşım...
Serapcığım bir gün inşallah gelirseniz yapayım hem de sitede yayınlarız---köfte - patates partisi süper olur......tabii ki çocukluğunun lezzeti gibi olamaz o kesin ama deneriz en azından canımcım...Senin Berfu için yaptığın(teflonda yapardın) köftelerin tadı da benim damağımda::)))Ben de seni çooook öpüyorum...
Ayrıca da yorum bırakmana da çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook sevindim Sevgili Serap Anne::))))
HEPİNİZE GÜZEL BİR GÜN DİLEĞİMLE,
İlkay
Kirpiler ne kadar güzel olmuş,tam benlik, hemen mutfaga.... ellerinize sağlık...
Yorum Gönder