21 Mart 2008 Cuma

GÜLŞEN'CİĞİM'İN DOĞUM GÜNÜ-CHEESECAKE-PEYNİRLİ TATLI KEK




Sevgili Gülşen'ciğim doğum günün kutlu olsun! Sağlık, huzur,mutluluk,neşe,sevinç hep seninle ve sevdiklerinle olsun! Paris-Fransa'dan dönmenizi dört gözle bekliyorum(uz).Özledik, gözledik...
Bu pastayı da sana ithaf ediyorum Canım Arkadaşım benim.
İYİ Kİ VARSIN!
İYİ Kİ HAYATIMDASIN!
Hepinizi çok çok öpüyorum.Paris'e de selam olsun::)))
Bu arada hasta olduğumdan yeni bir pasta yapamadım.Bu arşivden bir pasta.
Bugün daha iyiyim çok şükür. Tekrar geçmiş olsun dilekleriniz için çoooooooooooook teşekkür ederim.
İşte tarif:
Aslında benim temel bir tarifim vardır, çok çatlamaz, çok lezzetlidir,içine ve üzerine ne eklerseniz olur ama dün kendi kendime dolapta ne varsa aldım yaptım.Yani tamamen bana ait bir tariftir kendisi.
Normalde Labne değil , krem beyaz kullanırdım ama evde Labne vardı.
Üzerine çikolata erittim.
Malzemeler:
Taban:
-1 paket pötibör bisküvi -un haline getirilmiş
-125 gram tereyağı-eritilmiş

Bisküvi ve yağı karıştırıp hamur haline getiriyoruz ve yağlı kağıt kaplanmış 20-22 cm.lik kelepçeli kalıba döşüyoruz.

İç:
-1/2 paket krema
-600 gram kadar labne peynir
-2 yumurta
-1 paket şekerli vanilya
-1 tatlı kaşığı limon suyu(limonlu mu olsun karar veremedim neden az ekledim bilmiyorum ama öyle yani::)))içimden öyle geldi::)))
-1 su bardağı+2 çorba kaşığı şeker(damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz ben tadına bakarak yaptım)
-1 dolu çorba kaşığı nişasta
-1 dolu çorba kaşığı un
Üzerine:
-250 gram ertilmiş küvertür çikolata(buna süt kreması eklemekte fayda var sadece çikolata olunca pastayı kesmek çok zor oldu veya daha az çikolata dökmekte fayda var)
Yapılışı:
Peynir, krema, şeker,vanilya,un,limon suyu çırpılır.Teker teker yumurtalar eklenir.Çok çırpmamak lazım diye okudum ben tüm cheesecake tariflerinde.Ama maalesef yine de çatladı benim çatlak peynir kekim::)))
Bisküvi tabanın üzerine dökülür.Katı değil sıvı bir karışım oluyor.
Isıtılmış fırında 170 derecede 1 saat kadar pişirilir.Ben fırından çıkartmadan fırında soğuttum.Sonra da buzdolabına koydum.Üzerine de mikrodalgada erittiğim çikolatayı döktüm.

Hepinize afiyet olsun!

8 yorum:

Hatice dedi ki...

İlkay'cığım öncelikle çok geçmiş olsun, şimdi daha iyi olmana sevindim,kendine dikkat et olur mu, herşeyin başı sağlık..
cheesecake çok nefis görünüyor, ellerine sağlık, arkadaşının yeni yaşı da kutlu olsun...
sevgilerimle...

Lezzet Gemisi dedi ki...

CHEESECAKE NEFİSS GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
HAYIRLI CUMALAR VE ŞİMDİDEN KEYİFLİ BİR HAFTA SONU TATİLİ DİLİYORUM. SEVGİLER...

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam canım.çok geçmişler olsun.cheescake harika görünüyor.eline saglık.arkadaşına nice mutlu yıllar.sevgiler.

Aynur dedi ki...

yaaa bende istiyorum chesekek yapmayi ama yapamam:( biraz dur demem lazim bu hamur isi tatli olayina:( ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

ezginin mutfağı dedi ki...

enfes görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler

ayca ve tugce dedi ki...

İlkaycım tekrar geçmiş olsun...Bu harika keki görünce zaten İlkay ablacım iyileşmiş dedim...
Ellerinize sağlık....
İyi hafta sonları dilerim....

Feyza Fidan dedi ki...

Canım İlkayımmm, çok geçmiş olsun..İnşallah şimdi iyisindir canım..
Cheesecake harika görünüyor, ağzım sulandı resmen :))ellerine sağlık..
Arkadaşına da nice yıllar diliyorum,
Öpüyorum seni...

İLKAY dedi ki...

Canım arkadaşlarım;

hepinize çok çok teşekkür ediyorum, yorumlarınızla , güzel dileklerinizle,beni yalnız bırakmadınız,
İYİ Kİ VARSINIZ.
HEPİNİZİ KUCAKLIYORUM.

SAĞLIKLA KALIN CAN ARKADAŞLARIM.
SEVGİMLE,İLKAY