27 Mart 2008 Perşembe

PRATİK PEYNİRLİ MUHTEŞEM BÖREK-TART VE İTHAF EDİYORUM
















Bu tarifimi o gün bu lezzetli şeyi yiyen ve çoook beğenen ve de dün doğum günü olan Sevgili Leyla'cığıma, bugün doğum günü olan AFAD 82 kızlarından Sevgili Rukiye'ciğime ve de yarın doğum günü olan Sevgili Atıf'cığıma ithaf ediyorum.
Ayrıca Sevgili Leyla'cığım iyi günde kötü günde hep yanımda olmuştur.Ameliyat sonrasında bana bakmıştır , kreş sorunumuz olduğunda İremsu'ya bakmıştır ve daha sayamadığım bir çok şey...Kendisine buradan da teşekkür etmek istedim.Mesela İremsu'ya işlediğim atkı, ponpon süslemeleri için Sevgili Leyla'cığımda::)))
LEYLA, RUKİYE, ATIF
İYİ Kİ DOĞDUNUZ !
İYİ Kİ TANIDIM SİZİ!
İYİ Kİ VARSINIZ!
VE BU YAZIYI OKUYANLARA DA BÖYLE DOSTLUKLAR TEMENNİ EDİYORUM...SİZLER DE İYİ Kİ VARSINIZ!
Ve tarifimize geçelim artık...
Tarifin aslı Çay Saati-Hülya'cığıma ait.Tarifi aynen aktarıyorum.Ve Hülya'cığıma çok çok teşekkür ediyorum tarif ve izni için.Bu tarif de, temel tariflerime eklendi. Benim uygulama şeklimi yine kırmızı ile yazdım.
Böregin hamuru icin gereken malzeme:
-bir cay bardagi sivi yag
-bir cay bardagi eritilmis sogumus tereyag (yaklasik 100 gr.)
-bir cay bardagi yogurt
-bir cay bardagi süt
-bir paket kabartma tozu
-2 cay kasigi tuz
-bir yumurta (beyazi hamura,sarisi üzeri icin)
-aldigi kadar un
hamur kulak memesi yumusakliginda olcak
Harci icin;
-maydanoz
-rendelenmis yarim kalip beyaz peynir
-rendelenmis kasar
Üzeri icin: yumurtanin sarisi,bir yemek kasigi yogurt ve aycicek yagi arzuya bagli susam&cörek otu -kabak çekirdeği içi-haşhaş tohumu ya da ne arzu ederseniz
Hazirlanisi:
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba koyup yogurun,esit olarak iki parcaya ayirin.
Yuvarlak firin tepsisini yaglayin,ve ayirdiginiz hamur parcalarindan birini merdane ile acip tepsiye yayın,uzerine harci ekleyip, kalan diger hamuru tekrar merdane ile acip harcin üzerine ekleyin .
üzeri icin yumurtanin sarisini,yogurt ve sivi yagisini karistirin ve fırça yardımı ile hamurun üzerine sürüp cörek otu ve susam serpistirin ve
önceden isitilmis 180 derecelik firininizda üzeri kizarana kadar pisirin.

21-22.03.2008 tarihlerinde olmak üzere 2 kez yaptım.Süslemelerini farklı yaptım.Bir de ilkinde terayağı, ikincisinde tenekede olan EVET margarin kullandım.İkisi de çok beğenildi.Bir de ben ek olarak biraz karbonat ekledim.

Kaşar peyniri kullanmadım her iki denememde de.Çünkü biraz soğuduktan sonra kaşar peyniri sertleşiyor ve bu olay benim pek hoşuma gitmiyor.Kullanmama sebebim budur.

İlkinde 1 gece önce yaptım.Ertesi gün Sevgili Hamide'ciğimin sabah kahvesi için pişirdik.Büyük kare borcama hazırlamıştım. Herkes çok beğendi.Tarif istemeyen olmadı.Hamur da çok çabuk toparlayan bir hamur.İkincisini de midi fırın tepsime hazırladım.
İç olarak:

-Rendelenmiş Çay Süt peyniri(beyaz peynir)

-2 adet salçalık kırmızı biber

-İnce doğranmış maydanoz

Ben bu karışımı kullandım.Ama her türlü iç ile de güzel olur.Denenebilir.süslemede de ne arzu ederseniz kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

10 yorum:

Aynur dedi ki...

öncelikle gecmis olsun

börek nefis olmus ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Lezzet Gemisi dedi ki...

HMMMMM.... GÖRÜNTÜ GERÇEKTEN MUHTEŞEMM.. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM. GÜZELLİKLERLE DOLU BİR AKŞAM DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. çok leziz görünüyor. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Enfes bir tarif valla görüntüsü bile yetiyor lezzetini anlatmaya..Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum seni...

Adsız dedi ki...

akşamdan pişirip ertesi gün kahvaltıya ısıtsak aynı lezzette oluyor mu.Ellerinize sağlık.
oya

İLKAY dedi ki...

Aynur'cuğum canım çok sağolasın 5-6sene kadar oluyor çok ağır bir safra kesesi ameliyatıydı...Diyorum ya hep Allah önce sağlık versin hepimizie...Çok teşekkür ederim...böreği denemeni de şiddetle tavsiye ederim canım....

Lezzet Gemim sağolasın canım...ben de sana çooook güzel bir gün diliyorum.... beğenmene çok sevindim canım...

Gültenciğim hoşgeldin tekrar...
cidden lezzeti de çok güzeldi..tavsiye ederim canım...üstelik açmak da çok kolay..yani diyeti filan unutturdu maalesef::)))

Feyza'cığım canım beğenmene çok sevindim....fotoğrafları da öyle...Ben de seni çook öpüyorum ....

Oya'cığım maalesef bunu denemeye pek fırsat kalacağını sanmıyorum::))çünkü anında bitiyor::))) Ama bence sorun olmaz...özellikle de mikro dalgada ısıtırsan ...bir de içine kaşar koymaz isen ki ben koymadım canım...Ben de çook öptüm cnm.

HEPİNİZ İYİ Kİ VARSINIZ!
SAĞLIKLA , SEVGİYLE KALIN!

İLKAY dedi ki...

Kızılcık Şurubu'm canım beğenmene çok sevindim ...
Sevgiyle,sağlıkla kal....

Adsız dedi ki...

sevgili İlkay'cığım nihayet güzel sözlerine cevap yazabilmeyi becerdim (mi acaba?)yazdığın herşeye çok mutlu oldum.İyi ki varsın,iyi ki dostumsun seni ve böreklerini çok sevdiğimi biliyorsun.Çok öptüm.leyla gülü

İLKAY dedi ki...

Ahhhh canım arkadaşım LEYLA'M...
Başardınnnnnnnn ve beni çokkkk mutlu oldum yorumunu okuyunca....Ziyaretin de beni öyle sevindirdi ki...İYİ Kİ VARSIN canım arkadaşım...Böreklerimi de beni de sevmene ve bunu yazman süper oldu::))) Bu arada senin böreklerin benimkileri döver yani canımcım ::))) Sen iste arkadaşım ben sana istediğini yaparım...bir alo yeterli biliyorsun...
Anneciğine hürmetler, diğer ev ahalisine de sevgiler,
seni de çoooooooook öpüyorum LEYLA'M benim....

İlkay