2 Nisan 2008 Çarşamba

ÇARPIŞMA-CRASH-FİLM


Gerçekten çok çok güzel bir film...Bu filmin DVD'sini çok önce seyretmiş olmama rağmen televizyonda birkaç kanalda tekrar tekrar seyrettim.

İnsanları; iyi-kötü, siyah-beyaz,zengin-fakir vbg. ayırımların yapılmaması gerektiğini, iyi insanların bile bazı koşullarda istemeden de olsa kötü olabileceklerini ya da tam tersi sizi taciz eden birinin , günün birinde hayatınızı kurtarabileceğini göstermeye çalışıyor film ve insanların kaderlerinin bir şekilde kesiştiğini anlatıyor.

Kesinlikle kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bir de bana göre sadece insanları değil, olayları da aynı şekilde değerlendirmek lazım. Bazı olaylar bir an kötü göründüğü gibi ertesi gün hiç aklınıza gelmeyecek şekilde iyi olabilir sizin için.
Mesela benim evin 2 apartman ilerisinde bir ilköğretim okulu var. İzinde olduğumda ve biraz rahatsız hissettiğimde okul zili, çocukların sesi bazen bana zul gelebiliyor.Bayağı rahatsız oluyordum taa ki bir gece cep telefonumla oynayıp bilmeden saatini bozduğum ve ertesi sabah telefon alarmım çalmayınca ve de okul zili ve çocukların söylediği "ANDIMIZ" la uyanana kadar.Tabii hemen telefonun saatine baktım saat 06:00 görünüyor oysa okul zili saat:07:00'de çalar.O an anladım ki bir hata var.Kalktım TV'ye baktım saat:07:05. Ben apartopar hazırlandım ve servise yetiştim.Demekkiiiiiiiiiii okul zili,çocukların sesi her zaman kötü değilmişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş diye kendime ders çıkardım.

Filmle ilgili tanıtım yazısı:2004 yılı yapımı.

Başarılı bir televizyon kariyerinin ardından 2000 yılında sinemaya odaklanmaya karar veren , uzun süre doğru zamanı bekledi ve önce Clint Eastwood'un Oscar fatihi filmi "Milyonluk Bebek"in ("Million Dollar Baby", 2004) senaryosuna imza atan Paul Haggis'in ilk filmi olan "Çarpışma", Los Angeles'ta birbirlerinden farklı etnik kökenlere sahip insanların yaşamlarının, bir kaza sonucu 48 saat içinde kesişmesini konu alıyor. İranlı bir dükkân sahibi, Afroamerikan bir televizyon yönetmeniyle karısı, Meksikalı bir çilingir, beyaz Amerikalı bir savcı ve karısı, birbirlerine aşık olan biri zenci diğeri Latin kökenli iki polis memuru, orta yaşlı Koreli bir çift, ırkçı bir polis ve iki araba hırsızı gencin öne çıktığı film, Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon ve Brendan Fraser gibi isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosu ve özgün yaklaşımla dikkat çekiyor.

3 yorum:

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam canim,
evet haklisin, bu filmi yeni ciktiginda bende DVD'de izlemistim ve simdiye kadarda hic aklimdan cikmamistir. Cok sarsici bir anlatimi var gercekten, hele ki o polislerin esinin gözünün önünde kadina tacizleri veya aklimda kalan bir baska sahne ise kadin Jepp'le kaza yapar ve o insafsiz polisi tanir arabanin altinda kalmisken ve ona elini vermekten cekinir, iste bunlari bende hemen senin yazdiklarini okuyunca aklima gelenler. Sanirim ben bu filmi tekrar kiralayacagim ve izleyecegim, hatirlatman icin tesekkürler.

Selam ve sevgilerimle..

ebruli pastalar dedi ki...

Bu filmi izlemedim ve yazını okuyunca çok merak ettim. En kısa sürede izlemek isterim.
Yazını okuyunca, olumsuzluklar karşısında, pozitif düşünmeyi unutmamız gerektiği tekrar hatırladım canım.Bu konudaki anın da çok hoş. Paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiler..

İLKAY dedi ki...

Kevser'ciğim canım bir kez daha olsa yine seyrederim ben...Gerçekten hayatta ak, kara ; kara da ak olabiliyor...yle değişken olabiliyor ki herşey...
Yorumun ve ziyaretin için çoook teşekkür ederim ....

Ebru'cuğum kesinlikle seyretmeni tavsiye ediyorum buradan tekrar...Seyrettikten sonra da yorumunu bekleyeceğim...yorumun ve ziyaretin için çoook sağol canım...

İYİ Kİ VARSINIZ...
SAĞLIK VE SEVGİYLE KALIN...
İlkay