Tarifi hangi blogda gördüğümü hatırlamıyorum ama yapan ve paylaşan kişiye çok teşekkür ederim.
Bu arada Sevgili Huysuzum Esin MÜJVER(doğrusu MÜCVER) yanlış yazılımı düzeltmemi istemiş.Ben de teşekkür ederek düzeltiyorum ama ben küçüklüğümden beri MÜJVER demeyi ve de yemeyi çok seviyorum.Söylediğim gibi yazarak çocukluğuma dönmüştüm ::)))
Ve yine yorumlardan Mardinden G.Antepli Gülsen; "içine sarmısak konulmadan yıllarca G.Antep yöresinde yapılan bu yemeğin adı ÖKÇE'dir" demiş.Bu bilgiyi de vermek istedim tabiii ki teşekkürlerimle.
Veeee yine yorumlardan Sevgili Naile'den bu yemeğe dair bir detay burada.
Böylece yemeklerin asıllarına , detaylarına ulaşabiliyoruz, yemek kültürümüz ve/veya herhangi bir konuda bilgimiz artıyor.Blog olayını bu sebeple de çok seviyorum.
Naile'ciğim sana çok teşekkür ederim canım.
Malzemeler:
-1,5 su bardağı ince doğranmış maydanoz+dereotu-2 yumurta
-3 kaşık kadar un
-1/2 paket habartma tozu
-2-3 adet taze soğan(beyaz yeri şişman olandan)
-3-4 diş sarmısak
-Tuz
-Kırmızı toz biber
-Karabiber
-Sıvıyağ
Yapılışı:
Tüm malzemeleri çırpıyoruz, az yağda ve teflon tavada kızartıyoruz.
Afiyet Olsun!
7 yorum:
İlkaycım ellerine sağlık canım hari
ka olmuş mücver.Bende çok severim mücveri mutlu haftalar sevgiler.
Bayıldım ben buna İlkay'cığım, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Hiç maydanozla denemedim. Ellerine sağlık.Mutlaka akşama denicemm...
Sevgiyler...
İlkaycım canım harika görünüyor ama adını değiştir nolursun. Mücver olarak. Antakyadan sevgiler...
canım ellerine sağlık.içine sarmısak konulmadan yıllarca G.Antep yöresinde yapılan bu yemeğin adı ÖKÇE'dir.Sevgiler
ÇOK DEĞİŞİK BİR ATRİF. NEFİS GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. SEVGİLER....
merhaba ilkay, Gaziantep'de sarımsakta konuyor aslında bu yemeğe hem de taze sarımsak. Tarifime bakmak istersen linkini vereyim:
http://aintabsofrasi.blogspot.com/2007/11/cce.html
Sevgiler...
Yorum Gönder