28 Mart 2010 Pazar

AĞLAYAN PASTA VE BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK





Öncelikle Sevgili Hatice'ye beni bana hatırlattığı için çok çok çok teşekkür ediyorum. Bu yazısı için çok mutlu oldum.
Bazı teknik sorunlar yani intrenet, pc vbg. sebeplerle uzaklaştım, bazen içimden gelmediği için, bazen zamanım olmadıığ için...
Ama hep de özledim...Yazmak, paylaşmak iyi geliyor bana.
Bazen hayat tepetaklak oluyor...Bazen başlıyor, bazen bitiyor...Bazen tutunuyorsun kendine, hayata, bazen bir başkasına...Bazen hayal kırıklıklarıyla düşüyorsun sonbahar yaprakları gibi, bazen de bahar tomurcukları gibi ayağa kalkıyorsun...Çiçekler açıyorsun...Hayatın papatyalarla doluyor...Canlı...bembeyaz...
Herkese kocaman bir merhaba diyerek arşivden birşeyler paylaşmak istiyorum.
2 tarif birleşti ve kek , ağlayan pastaya Dinemiz'imin isteği üzerine çevrildi.

Canım benim umarım bebişininizi sağlıkla kucaklarsınız, bize de mıncıklicak, kokusunu içimize çekeceğimiz minnoşumuzu sevmek düşer:)) Yine teyze oluyorummmm....yaşasın....
Pastayı süslerken elim pembeye değil, maviye gitti. Bakalım minnoşumuz bize mavi mavi mi pembe pembe mi bakacak....Sağlıklı olsun annemiz de bebişimiz de ötesi boşşşşş...

Sevgili Aybike'nin kekini yapmıştım önce fakat sonra Selda'cığımın sevdiğini düşünerek ve de Selda'cığım hatırlattığı için Sevgili Ufuk'un Ağlayan Pastasının Kremasıyla Ağlayan Pastaya dönüştü.

Ufuk'un da söylediği gibi sos, süper bir sos. Mutlaka kenara köşeye yazn.Profiterol sosu olarak da nefis olur bence.

Tarifler aşağıda.

Kakaolu ve Tarçınlı Kek


Gerçi Ufuk'un yaptığı da asıl Sevgili Burcu'nun tarifiymiş.

Yaaaaaaaaaa herkese teşekür ediyorum ben...:)))

2 adet yumurta
1.5 su bardagi yogurt
1.5 su bardagi toz seker
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardagi zeytinyagi (3/4 kullandım)
2 su bardagi un
3 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi tarcin
2 corba kasigi cikolata rendesi (4 çorba kaşığı sütlü çikolata kullandım)


Oncelikle yumurta ve sekeri cirpip, icine sivi malzemeleri katin. Ayrica bir kapta elenmis unu, toz malzemelerle karistirin. Yumurtali karisima ilave edip tahta bir kasikla karistirin. Cikolata rendesini de ilave edin. Yaglanmis unlanmis kek kalibina bosaltin, onceden isinmis 170 C'lik firinda pisene dek firinlayin.


Ufuk'un tarifi: Ben sadece sos bölümünü yaptım. Krem şanti de aynı. 1,5 su bardağı da sütle ıslattım keki.
Yazısı da aşağıda:

Pek çok kişinin bildiği Ağlayan Pasta'yı ben ilk kez denedim ve çok beğendim. Bu pastaya ait pek çok değişik tarif var. Ben PASTACI-Burcu'ya ait olan tarifi uyguladım. Özellikle çikolata sosu çok başarılı. Sadece bu pasta ile sınırlı kalmaksızın pek çok yerde bu sosu kullanabilirsiniz. Ben bu pastadan başka çikolatalı cheesecake sosu olarak da kullandım ve gerçekten güzeldi.Bence okuyup geçmeden ve unutmadan bir yerlere not edin bu sosu.Tarifi Burcu'nun sayfasından aynen kopyalarak burada yayınlıyorum. Afiyet olsun.

Malzemeler;

*4 yumurta

*1 su bardağı şeker

*1 su bardağı un

*4 yemek kaşığı süt

*1 paket kakao

-100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )

*1 paket vanilya

*1 paket kabartma tozu

*1 paket kremşanti

*1 su bardağı soğuk süt

*1,5 su bardağı süt(keki ıslatmak için)


Sos için:

*2 çay bardağı süt

*3/4 çay bardağı tozşeker

*1 tatlı kaşığı nişaşta

*1 çorba kaşığı kakao

*200 gr çikolata


Hazırlanışı:

1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.

2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.

3.Sütümüzüde ilave edip son bir kere daha çırpalım.

4.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.

5.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.

6.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.

7.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.

8.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.

9.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.

10.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.

11.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.

12. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.

13.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım.


NOT:Ben süt-şeker-kakao-nişasta hepsini birden pişirdim. Kaynadıktan sonra 1 paket 80 gr.lık Ülker Bitter + 80 gr.lık Ülker sütlü çikolata ekledim karıştırdım. Ara ara karıştırarak soğuttum.

Herkese afiyet olsun.

7 yorum:

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Hep tomurcuklar açsın yüreğinde hep mutlu ol sen canım arkadaşım. Kek de ağlayan pasta da harika görünüyor. Ellerine sağlık. Özledim. Sevgiler...

Hatice dedi ki...

İlkaycığım tekrar yazdığını görmek ne güzel:)) vesile olduysam ne mutlu, çok teşekkürler inceliğin için:)
pastan nefis olmuş, ellerine sağlık canım, muhabbetiniz daim olsun, sevgiler...

DR.NİRVANA dedi ki...

Canım uzun zamandır bende yazamıyordum maalesef...Ama tomurcuklandım bu güzel bahar ayında Miss kokulu adanamda....Seni de görmek okumak güzel...Bence bi ara adanalı blog bulusması yapmalıyız ne dersin ?? Organizasyonu yapalım bulusalım...Yeniden yeşillenelim...sevgiyle kal...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

sevgili ilkay keşke istanbulda olsaydınız ne güzel olurdu evet bahara merhaba derkekn yanımızda olurdunuz..
hadi bir çılgınlık yapın ve kalkın gelin..
:))

eray koçak dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
eray koçak dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

İlkaycığım,bana iptal bilgisinden sonra geri dönen tek arkadaşımsın canım!
Çok çok teşekkür ederim!
Sağlığımız yerinde olsun da biz ne etkinlikler düzenleriz sonra değil mi?
Sıcacık sevgiler!