Öğrendikçe insanın daha çok öğrenesi geliyor...Yukarıda gördüğünüz fotoğraflar, değişik versiyon fotoğraf birleştirme örnekleri...
Bu tarif sarılması güçleşmiş, 1-2 gün dolapta beklemiş yufkaları değerlendirmek için güzel tariflerden birisi.
Malzemeler:
-3 yufka(parçalanmış)
-1 paket krema(tikveşli)
-3 yumurta
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
-1,5 su bardağı süt
-200 gram peynir
-Üzerine sosis(veya sucuk, kaşar, salam ,içine ayrıca maydanoz vs. ev ahalisi neyi seviyorsa buna göre çeşitlendirilebilir)
-Susam , çörek otu , haşhaş(ben susam kullandım, aslında susamı kavurup ekleyince daha lezzetli oluyor ama sıcakta üşendim::((()
Yapılışı:Öncelikle yufka ve üzerine ekleyeceğimiz malzemeler hariç tüm malzemeler çırpılır. Büyük bir kasede yufkalar bunun içine dökülür.Yufkalar iyice ıslandığında ,yağlanmış büyük kare borcama dökülür.Üzerine sosisler dizilir, susam serpilir.Ve bir gece üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bekletilir. Ertesi gün fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun!
5 yorum:
Merhaba İlkay börek harika gözüküyor ellerine sağlık. Mevzu börek olunca benim içinde akan sular duruyor ve dayanamıyorum :).
iven merhaba,
iş yerine getirmiştim bu sabah bu böreği...lezzetini de beğendi arkadaşlar neyse ki::))...
ben de tadına baktım....kilo sorunu olunca::(((
belki sen de denersin...
sevgilerimle,
ilkay
bu arada sitende bamya yemeği var...bir canım istedi ki sorma::)))
kremali borek hic yememistim tek hatiladigim cocuklugumdan bir tekerleme kremali borek sutlu corek cek dostum cek amanin dostum elini cek :D ellerinize saglik
Kremalı börek bende hiç denemedim. Ama resimler de öyle bir duruşu varki "hadi beni yap" diye ısrar ediyor sanki:)
En kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiler
Dilek
nihancığım merhaba,
inan bu tekerlemeyi mi yazsam yazının başında diye düşünüp sonra vazgeçmiştim...yine nasipmiş bak sayende tekerleme yer aldı buralarda::)))sağolasın yorumun için...
Dilekciğim merhaba,
Denersen eminim beğeneceksin...resimleri beğenmene ayrıca çok sevindim...
Sevgilerimle,
İlkay
Yorum Gönder