7 Ağustos 2007 Salı

PAPATYA PASTA





Gelincikler Burcu'nun kakaolu ve portakal sulu pandispanyasının kakaosuz versiyonudur kendisi:
-4 yumurta(akı ve sarısı ayrılacak)
-113 gram toz şeker(bunun 30 gramı pudra şeker çünkü şeker bitmiş::(((()
-2/3 çay bardağı portakal suyunun yarısı
-75 gram un(elenmiş)
-33 gram nişasta (elenmiş)
-1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu(benim eklememdir)
Krema:
-1 paket vanilyalı krem ole
-2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı portakal suyu
ve böğürtlen
Süsleme:
Şeker hamuru
Yapılışı:Yumurta akları şekerin yarısı ile katılaşana kadar çırpılır.Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve kalan toz şeker krema haline gelene dek çırpılır.Portakal suyu eklenir.Yumurta akları diğer karışıma eklenir.Un, nişasta,kabartma tozu eklenrek spatula ile karıştırılır.Bu aşama mikser kullanmayalım, çünkü yumurta akları sönebilir.18 cm.lik kelepçeli kalıba dökülür.175 derecede 25-30 dakika kadar pişirilir.Bu benim fırınıma göre tabii...Pandispanyamız soğuduktan sonra 2'ye ayrılır ve kremamız ve yayla böğürtlenlerimiz alt kata sürülür.Diğer kat kapatılır ve kalan krema ile sıvanır. Biraz buz dolabında dinlendirdikten sonra şeker hamuru ile istediğiniz şekilde süslenir.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Sevgili İlkay,
Hoşgeldin:)) Hayırlı olsun blogun. Pandispanyan çok başarılı görünüyor. Ellerine sağlık. Şeker hamurunu başaramamış biri olarak sizleri hayranlıkla izliyorum.
Sevgilerimle...

İLKAY dedi ki...

Hoşbulduk Elvancığım,
Ayyy çok teşekkür ederim...böyle yorumlar almak çok hoşmuş...::))
Pandispanyam sanırım fena olmadı...henüz denenmedi..dilim halini de yayınlayamadım o yüzden...inşallah güzel olmuştur...
Şeker hamurunu da olmazsa ben püf noktasıyla yayınlayayım elvancığım aslında pek bir zorluğu yok...ben de burcu'ya eğitime gidince yapılışı görünce evde hemen yapabildim...hemen ben yazıp yayınlayayım...umarım faydam olur canım...
görüşmek üzere,sevgilerimle,
ilkay