16 Ocak 2008 Çarşamba

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 10 PORTAKAL SULU VE LORLU KEK




Tarifin aslı Yemek ve Biz Günlüğü'nden Sevgili Zeynep'e ait.
Benim değişikliklerimle yukarıdaki gibi bir kek oldu.Bence nefis oldu.
Değişikliklerim kırmızı yazılı olanlar.Tarif için çok teşekkür ederim Zeynep'ciğim.
Bu arada evde yiyemediğimiz portakalları da değerlendirmiş oldum.Bu kek mandalina suyu ile de yapılabilir.Bildiğiniz gibi Adana'mız turunçgil cenneti olduğundan (Maşallah diyelim çünkü bu aralar hava çok soğuk ve don olayı tehlikesi var ve bu turunçgilleri mahveden bir durum) ve evlerde vitamin takviyesi olarak devamlı bulunduğundan farklı şekillerde değerlendirmek de istiyor insan.
Ayrıca bu tarifimle PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 10'a da katılmak istedim.Davete icabet etmemek olmazdı.Lezzet Gemim'e kolaylıklar diliyorum.Umarım tarifim beğenilir diyerek tarife geçiyorum.

Malzemeler:
-4 yumurta
-1 cay bardagi siviyag
-1 su bardagi portakal suyu
-10 yemek kasigi tozseker(biraz artırılabilir)
-11 yemek kasigi un(bunu 3-4 kaşık artırdım çok cıvık oldu hamur çünkü)
-1 paket kabartma tozu
-1 portakal kabugu rendesi(üşendim ve eklemedim)
-1 su bardağı tuzsuz lor peyniri(ben 1 litre süte kaynadıktan sonra bir çay kaşığı limon tuzu ekledim ve lor peynirim oldu)
-1 paket yukarıda fotoğrafı görülen Kashmiri Kahwa adlı içinde yasemin kokuları olan ve stajyerim Gamze'ciğimin ablasından ve Hindistan'dan gelen çay(olmasa da olur veya yeşil çay -haşhaş tohumu-vanilya eklenebilir)
-Pudra şekeri(üzeri için)

Yapılışı:
Önce yumurtalar ile sekeri birlikte çırpılır.
Un harici tum malzemeleri ilave edildikten sonra un ve kabartma tozu da eklenir.Kek kalibimizi yağlayıp, unladıktan sonra 170 C de ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirilir.

Üzerine pudra şekeri eledim.

Afiyet olsun.

10 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

canım çok hoş görünüyor.ayrıca çok da leziz.
elerine saglık
sevgiler

Adsız dedi ki...

CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK DEĞİŞİK VE HOŞ BİR TARİF. SUNUM ŞEKLİ DE MÜKEMMEL. ELLERİN DERT GÖRMESİN CANIM.

Adsız dedi ki...

İlkay ablacım biliyorsun ben kek gördümmü dayanamıyorum, hele de böyle nafis bir kek olursa, bu tarifinizi de not aldım en kısa zamanda yapıp tadına bakacağım,
Ellerinize sağlık....

İLKAY dedi ki...

Ezgicim canım hoşgeldin...
beğenmene çok sevindim...

Womentuana'cım asıl ben teşekkür ederim beni etkinliğe davet ettiğin için canım....

Ayçam canım,
Valla nefis olmuştu bana göre...umarım sen de dener beğenirsin canım benim...ben dekilo sorunum olmasına rağmen kaç dilim yedim hatırlamıyorum bile::))))

HEPİNİZE ZİYERETİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM....
SEVGİLERİMLE,
İlkay

Feyza Fidan dedi ki...

İlkaycım yaaa tam çayın yanına olmuş bu kek..Mis gibi portal kokuyordur değilmi...Yapıcam valla..
Ellerine sağlık :))

İLKAY dedi ki...

Feyzacım canım valla denersen pişman olmazsın eminim...
Şimdiden afiyetler olsun!
Sevglier,
İlkay

banu kırmızıgül dedi ki...

caınm nefis bir kek tarif harıka bayıldım kesin yaparım nefis kabarmıs. ellerine sağlık. sevgilermle...

Hatice dedi ki...

İlkay'cığım kek çok nefis görünüyor, denemek üzere not alıyorum. öncesinde birkaç sorum var, 1 litre sütten 1 bardak mı lor çıktı, pastörize süt mü kullandın. lor yerine labne olur mu? benim labneyle yaptığım bir kekim vardı, benzerlerinde lor da kullanıldığına rastlamıştım.
ellerine sağlık, güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler...

İLKAY dedi ki...

Banucuuğm canım denersen hiç pişman olmazssın...ben yedim yedim doyamadım::)))):::(((( kiloları da aldım.....Beğenmene çok sevindim canım...sağolasın...

Haticecim canım 1 litreden 1,5 su bardağı kadar çıkıyor tabii sütün içindeki katkılara göre değişebiliyor ben Adana'da Çay süt denen bir süt amülleri satan yer var oradan aldım...ama iyice kaynattıktan sonra sütü kestiriyorum...pastörize sütden hiç denemedim canım(bak aklıma geldi ve merak ettim deneyeyim akşama inşallah)....bu arada labne de kullanabilirsin bana göre olmam demiyor canım...ben denemiştim ama o zaman günlüğüm yoktu ve fotoğraf çekmek de aklıma gelmemiş o zamanlar(ki keki kremşanti ile de denedim, krema ile de aklına gelebilecek tüm malzemelerle ve günlüklerde yayınlanan tüm kek tarifleri denendi ya da denenmek üzere arşivdeler)....tekrar yaparsam onu da yayınlarım Haticecim...
Denersen sana şimdiden afiyetler olsun....
Ben de hepinize çoooooooook güzel bir hafta sonu diliyorum....

Sevgiyle kalın....
İlkay

Hatice dedi ki...

İlkay'cığım cevabın için çok teşekkür ederim, pastörize sütten denediğinde(acelesi yok) sonuçtan beni de haberdar et olur mu?
şu sıralar fırınım iyice teklemeye başladı, ilk fırsatta güzel kekini denerim inşallah...sevgiler...