Sevgili Cennet'ciğimin tariflerine devam...Yine nefis bir lezzet....Ve aldığım gibi yayınlıyorum tarifi yine...Ve tüm emeği geçenelere çok teşekkür ediyorum tekrar.
ISPANAKLI BÖREK
Ispanaklarımızı herzamanki gibi soğan ile kavurarak hazırlıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Ben çok büyük olmasını istemediğim için 3 yufka kullandım.
Bir kapta, 2 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurtayı ( 1 yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)iyice karıştırıyoruz. Daha sonra 1. yufkanın için hazırladığımız harçtan sürüp bir kenarını yarısının daha altında kapatıyoruz ( yufkanın 2/3 ü nü kapatıyoruz ). katladığımız kısma yine çok az harçtan sürüp ıspanaklarımızı yerleştiriyoruz. Kenarlarını kapatıp rulo halinde sarıyoruz.Diğer yufkalarıda aynı şekilde etrafına sararak yuvarlak görünüm elde ediyoruz. Kalan harcı da üzerine döküyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpiyoruz.Bir püf noktası da böreği bir gün önceden yapmakta saklı. Bir kitapta okumuştum, aşçılar genelde öyle yaparmış. Ben de artık misafirim geleceği gün öncesinden yapıyorum, üzerini kapatıp dolaba koyuyorum. Sütlü harcı iyice çekince daha lezzetli oluyor. Ertesi gün dolaptan çikarıp doğrudan önceden ısıtılmış fırına sürüyorum. yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor.
Ispanaklarımızı herzamanki gibi soğan ile kavurarak hazırlıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Ben çok büyük olmasını istemediğim için 3 yufka kullandım.
Bir kapta, 2 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurtayı ( 1 yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)iyice karıştırıyoruz. Daha sonra 1. yufkanın için hazırladığımız harçtan sürüp bir kenarını yarısının daha altında kapatıyoruz ( yufkanın 2/3 ü nü kapatıyoruz ). katladığımız kısma yine çok az harçtan sürüp ıspanaklarımızı yerleştiriyoruz. Kenarlarını kapatıp rulo halinde sarıyoruz.Diğer yufkalarıda aynı şekilde etrafına sararak yuvarlak görünüm elde ediyoruz. Kalan harcı da üzerine döküyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpiyoruz.Bir püf noktası da böreği bir gün önceden yapmakta saklı. Bir kitapta okumuştum, aşçılar genelde öyle yaparmış. Ben de artık misafirim geleceği gün öncesinden yapıyorum, üzerini kapatıp dolaba koyuyorum. Sütlü harcı iyice çekince daha lezzetli oluyor. Ertesi gün dolaptan çikarıp doğrudan önceden ısıtılmış fırına sürüyorum. yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor.
Afiyet olsun!
7 yorum:
offf börek harika olmuş cennet hanımın ellerine sağlık..
Hoşçakal........
Gerçekten enfess olmuş börek, muhteşem görünüyor canımcım, yapanın ellerine sağlık, yiyene afiyet bal şeker olsun :)
Öpüyorum seni..
Börek nefis olmuş İlkay'cım. Yapanın ellerine sağlık, yiyenlerede afiyet şeker olsun. Sevgiler canım...
çok güzel duruyor.. eline sağlık arkadaşının hünerli eller belli :) sevgiler
Börek harika görünüyor,Cennet arkadasinin ellerine saglik.Iyi bir hafta diliyorum canim.
ahah harika gorunuyor borek gecegec nasilda canim cekti rejimde neymis:)) bu guzelliklere nasil dayanilir.ellerine saglik canim iyidileklerin ve dualarinla yanimda oldugun icin cok ama cok tesekkur ederim.neyseki atlattik hayirlisiyla hasta olmayinca sagligin kiymetini bilmiyormusuz.
kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.
ÖNCELİKLE HEPİNİZDEN GEÇ CEVABIM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM...
Melek'ciğim çok teşekkürlerrrrr.....iyi ki geldin çok sevindim canımmmm...
Feyza'cığım afiyet de oldu kilo da oldu::)))
Ebru'cuğum canım çok teşekkürler...cidden nefisti...zaten şu anda kilo olarak göbeğimde duruyorlar::)))
Ayşegül canım ,gereçkten evde olunca yani çalışmayınca benim arkadaşım bayağı hamaratlaşmış::)))
Kızılcık şurubum çooooooooooook sağol canımcım....
Özgül'cüğüm valla aynen öyle oldu diyet miyethikayeeeee......
Bu arada herşeyin başı sağlık..sağlık olmayınca gereçkten herşey boş...Umarım tüm hastalar şifa bulur..çaresizliği hiç ama hiç yaşamazlar...
HEPİNİZİ ÖPÜYORUM VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.
Yorum Gönder