10 Şubat 2009 Salı

UNO EKMEKLE ÇİN TAVUĞU-SEVGİLİ GÜLŞEN'İN TARİFİYLE



Gülşen'ciğimin nefis ama nefis salatası...Hardal taneli, mayonezli,limonlu...Tadı hala damağımda...



Bu da(yukarıdaki) Gülşen'ciğimizin yaptığı basmati pirinçli pilav ve onun yaptığı Çin Usulü tavuk...Tatları onların da damağımda...Ayrıca dostluklarının, misafir perverliklerinin tadı ise yüreğimizde...

Aşağıdaki de benim versiyon...



Yine Uno'dan bir ekmekle ve de Gülşen'in nefis tarifiyle Çin usulü tavuk karşınızda...

Bu lezzetler için emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum...Veeee sevgilerimi gönderiyorum...

Dostluklar daim olsun dileklerimle...

Malzemeler:
-2 adet tavuk göğsü
-2 adet kırmızı-sarı dolmalık biber(ben yeşil dolmalık biber ve kırmızı salçalık biber kullandım)
-Mantar
-1 soğan irice doğranmış
-Tereyağ(Gülşen mutfağı tereyağı kokutunca hepimizin iştahı kabarıyordu::)))
-2-3 çorba kaşığı kadar soya sosu
-Tuz(deniz tuzu)

Gülşeeeeeeeeeeeeeeen, canımmmmmmmmmmmmm... unutttuğum bir şey varsa lütfen yaz bana da ekleyeyim...

Yapılışı:


Tereyağ eritilir, tavuklar çevrilerek pişirilir.Soğan, biberler,mantar eklenir.Tavanın ağzı kapatılır, tuz eklenir bu arada pişmeye bırakılır kendi suyuyla.Suyunu çekince soya sosu eklenir ve de afiyetle yenirrrrr........
Bu çok çok önce yazdığım bir yazı, artık dön dön kelebekten perişan olduk, başımız döndü bayıldık farkındayım...
Aslında arşivde bekleyen çok yazı, fotoğraf var ama ben hayatımda noktalar,virgüller,soru işaretleri,ünlemler,iki noktalar,üç noktalar,parantezler,rakamlar,darmadağınık harflerin arasındayım...Onları yayınlayacak ruh ve fizik durumunda değilim...Belki biraz özlemek gerek...En kısa sürede tekrar yeni bir yazı diyelim...

10 yorum:

sufi dedi ki...

Senin bloguna anladım ki açken uğramamak lazım.Ellerine sağlık.Görsel bu kadar güzelse yaptıklarının "ruhsal" tatlar da güzeldir eminim.Sevgilerimle dilek.

Adsız dedi ki...

ilkay hanım tarifiniz güzel insan gerçekten aç bile olmasa acıkıyor.ellerinize sağlık.bu günlerde ben saat 3-4 oldumu acıkıyorum.sigarayı bıraktıgımdan olabilir ama her gün aynı saatte acıkıyom.sizin tarifleri görünce dahada artıyor.eminim tadıda güzeldir yemeğin.iyi günler.tarif için teşekürler.ireme selamlar..........hasan

Adsız dedi ki...

ilkay hanım tarifiniz güzel insan gerçekten aç bile olmasa acıkıyor.ellerinize sağlık.bu günlerde ben saat 3-4 oldumu acıkıyorum.sigarayı bıraktıgımdan olabilir ama her gün aynı saatte acıkıyom.sizin tarifleri görünce dahada artıyor.eminim tadıda güzeldir yemeğin.iyi günler.tarif için teşekürler.ireme selamlar..........hasan

Adsız dedi ki...

ilkay hanım tarifiniz güzel insan gerçekten aç bile olmasa acıkıyor.ellerinize sağlık.bu günlerde ben saat 3-4 oldumu acıkıyorum.sigarayı bıraktıgımdan olabilir ama her gün aynı saatte acıkıyom.sizin tarifleri görünce dahada artıyor.eminim tadıda güzeldir yemeğin.iyi günler.tarif için teşekürler.ireme selamlar..........hasan

Adsız dedi ki...

ilkay hanım tarifiniz güzel insan gerçekten aç bile olmasa acıkıyor.ellerinize sağlık.bu günlerde ben saat 3-4 oldumu acıkıyorum.sigarayı bıraktıgımdan olabilir ama her gün aynı saatte acıkıyom.sizin tarifleri görünce dahada artıyor.eminim tadıda güzeldir yemeğin.iyi günler.tarif için teşekürler.ireme selamlar..........hasan

Adsız dedi ki...

yanlış tuşa dokunduğumdan yorum fazla oldu kusura bakmayın.geri silmeyide bilmiyorum.idare edersiniz inşallah.iyiy günler.....

Unknown dedi ki...

GÜLŞENİN ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYORLAR

DENİZSEFASI dedi ki...

mmm ellerinize sağlık.

adanadayken seni aramayı çok isterdim, görüşmek için. ama biz gider gitmez babam rahatsızlandığı için hiç bir yere çıkamadım. sonra da döndük zaten. umarım yazın geldiğimde buluşuruz.

sevgiler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

su anda bilgisyarda bir fotografta değil de önümde bir tabakta olmasını isterdim :) eline sağlık en sevdiğim yemeklerden

DENİZSEFASI dedi ki...

geçmiş olsun ilkaycığım, umarım önemli bir şey değildir.

sevgiler...